Forumet - Vems ljusa idé var det att smälla upp världens mest efterblivna jätteanimation som bakgrund?

Vems ljusa idé var det att smälla upp världens mest efterblivna jätteanimation som bakgrund?

329 0 33

Spana också in:

Eftersom UM helt och hållet är en reklamfinansierad sajt så är vi tvungna att ha olika former av annonser. För tillfället satsar satsar vi stort på att förbättra sidan och därför blir också annonserna ett nödvändigt ont för att täcka upp alla kostnader.

Vi är dock måna om att annonserna alltid är av relevans för vår målgrupp, och vårt mål är givetvis att allt ska integreras så snyggt som möjligt och inte vara störande för helhetsupplevelsen. Vi har exempelvis aldrig så kallade popups eller reklam i forumet, vilket många andra sajter har. Det är dessutom väldigt sällan vi sveper in sidan i siteskinannonser (som nu med SVT).

Målsättningen är självklart att UM ska ha så lite störande reklam som möjligt, men för närvarande är vi dock helt beroende av annonsintäkter för att kunna fortsätta utveckla sajten. Vi hoppas att ni har förståelse för det. [smile]
Redaktionen:

vårt mål är givetvis att allt ska integreras så snyggt som möjligt och inte vara störande för helhetsupplevelsen


Isåfall har varje annons ni någonsin publicerat varit ett monumentalt misslyckande. Grattis.

Redaktionen:

Målsättningen är självklart att UM ska ha så lite störande reklam som möjligt, men för närvarande är vi dock helt beroende av annonsintäkter för att kunna fortsätta utveckla sajten. Vi hoppas att ni har förståelse för det.


Ni inser naturligtvis att detta är fullständigt kontraproduktivt? Annonser som låter, rör sig eller är baserade på Flash (dvs. 90% av alla annonser UM någonsin kört) är så otroligt irriterande att många användare slänger sig på AdBlock-knappen så fort de ens hör talas om en - vips så blev ni av med en sjujävla massa annonsintäkter. Permanent. Att ni bara gör det "väldigt sällan" spelar heller ingen större roll, eftersom avändare inte regelbundet kollar "är den störande annonsen borta nu? OK, då slutar jag blocka UM:s annonser" - är filtret på plats så är det där för att stanna.

Jag hade inte märkt av idiotin om jag inte glömt aktivera AdBlock efter att ha testat ett par saker, låter det bra för er annonsnbaserade affärsmodell?

Lär er av Google istället - relevanta annonser som inte stör, det kan användare acceptera utan problem. Efterblivna skitannonser som skriker efter uppmärksamhet skrämmer bara bort besökare, alternativt får dem att blockera skiten.