Forumet - Vet inte om jag kommer orka

Vet inte om jag kommer orka

587 1 29
Om lite mer än en månad börjar jag gymnasiet. Jag är taggad inför det osv och inte heller så nervös, eftersom jag bor på ett litet ställe där typ alla känner alla. Men det finns bara en gymnasieskola i närheten, så jag kunde inte göra något åt saken när en tjej som retat mig sen dagis valde samma skola och linje som mig. Jag har tvingats stå ut med att se henne 5 dagar i veckan i 13 år och hon är så taskig och kaxig och har kallat mig "hora", hon sa att "jag ska sluta tro att jag är nåt" när jag berättade för mina vänner i vår gamla klass om att jag är stolt över att jag äntligen lyckades springa 5 km, när vårt samtalsämne faktiskt handlade om träning, och hon har slagit mig typ tusen gånger och skolan har inte gjort ett skit. Detta är bara några få exempel på hur det kan se ut och HAR sett ut i TRETTON ÅR. Och nu ska vi gå i samma klass i 3 år till. Jag vet inte om jag orkar det alltså. I hela högstadiet fick hon folk att sluta vara med mig, för eftersom hon var populärast och snyggast i vår årskurs och alla ville vara med henne så tog ju dom flesta hennes parti när hon sa att jag är ful och frågade varför någon ens ville vara med mig. När vi slutade 9:an erkände många som slutade vara med mig att dom ångrar sig och att dom skulle sagt ifrån istället. Men jag vill inte att det ska vara såhär på gymnasiet. Jag vill skaffa vänner utan att hon snackar skit om mig så att ingen vill umgås med mig. Skolan har inte ens börjat och jag mår redan skit över att behöva gå dit. Men jag känner att jag samtidigt inte tänker låta henne förstöra för mig nu när jag äntligen kommit in på min drömlinje. Fick kämpa som fasiken för jag närvarade inte så mycket i skolan pga henne. Och jag tänker att man har lägre tolerans mot sånt här skit på gymnasiet, eftersom många generellt är mognare där, men man vet aldrig. Om det blir som det alltid varit så vet jag inte hur jag ska hantera det här..
Det bådar ingenting gott i att förutspå en framtid som inte finns utan ger dig enbart orostankar. Trots att du hamnar i samma klass med en gestalt du inte känner dig bekväm med är det en ny skola inklusive nya elever och nya lärare som kan erbjuda dig fler möjligheter. Det är förståeligt att du upplever obehag då du inte vill att det som legat och svidit på ytan ska uppstå igen, låt det dock inte hindra dig från att fortsätta framåt utan se det som en process att bli starkare rent mentalt. Glöm heller inte att ge dig själv lite kärlek efter att ha kämpat på som du gjort och slutligen uppnått ditt mål att komma in på det du gymnasium du haft i åtanke, än mindre sökt till!

Spana också in:


Cobrak:
Vad skulle det vara bra för?
Är du seriös? Bra för ts! Om jag inte ville bli behandlad som skit av någon måste jag själv göra något åt saken, jag hatar att behöva vara beroende av någon annan för att lösa mina egna problem. Och om jag vill ta saken i egna händer har jag två val: prata med den som skapar problemet, eller visa att jag inte är någon att leka med. 

Nu utgår jag alltså ifrån mig själv och ger därför råd utifrån hur jag skulle agera. 

meh

019linnea: hon kan inte gå rätt upp och ner och slå ner någon? oerhört korkat

jag pratar om när det används i självförsvar i en nödsituation.
Ja det är oerhört korkat, skulle föreslå att hon går till skolan som normalt och ifall tjejen bara använder verbalt våld så skulle jag ignorera eller eventuellt prata henne. Om det är fysiskt våld så slå ner idioten. 

End of discussion.