Forumet - vet inte vad kärlek är...

vet inte vad kärlek är...

1154 0 4

Jag har träffat en sjukt gullig kille. Han är 16 och jag är 17 år. Ingen av oss har haft något seriöst förhållande innan, vi strular mest runt med massa olika personer. Vi två har även strulat på fest två gånger. Det var kanske runt 4 månader sen och det betyder nästan ingenting alls. Vi har smsat och snackat endel på Facebook osv. Men vi båda två är ganska blyga och det är svårt att ta det där steget liksom. På grund av det har vi bara träffats när vi har varit onyktra. Då fungerar det hur bra som helst och vi kan snacka om allt möjligt och det blir aldrig pinsam tystnad. Har tyckt om honom i ungefär 4-5 månader men jag känner inte att jag är riktigt kär i honom för den delen. Har träffat honom denna helgen på fest och det är verkligen kul när vi ses vi kramas och så men vi gör ingenting mer än det, vilket jag tycker känns skönt på ett sätt. Jag känner liksom inte att jag är tillräcklig bra för honom. Jag vet ju att han inte tycker jag är ful och sånt här men jag känner ändå att jag inte duger till honom. Jag ska börja träna och försöka gå ner lite i vikt så att jag får mer självförtroende och kunna känna mig bättre på något vis. Jag vet ju att han känner många andra tjejer också och han har nyss börjat på en ganska stor gymnasieskola där det finns hur mycket snygga tjejer som helst. Jag tror att han i princip kommer glömma mig. Det har oftast varit jag som skrivit till han men han har skrivit till mig några gånger också så han är kanske lite intresserad. Men vi båda två är dåliga på att säga vad vi tycker. Vi brukar typ säga fuck you till varandra och skoja och säga att vi hatar varandra osv haha. Vi vet ju om båda två att det bara är på skoj. Men nu har jag ingen aning om vad som kommer hända. Det är jag som har skrivit till han de två senaste gångerna så nu tänker jag bara vänta på att han ska skriva till mig, vilket jag inte tror han kommer göra. Han kommer träffa massa nya och festa ännu mer och hålla på med andra brudar. Men samtidigt vet jag inte om jag skulle vara redo för att ha ett förhållande eftersom jag inte känner mig tilräckligt bra för det. Men jag vill heller inte att han ska bli tillsammans med någon annan, tror jag skulle bli ganska ledsen då för att han är en sån bra människa och jag kan säga nästan vad som helst till honom. Jag tänker på honom hela tiden, kan till och med börja gråta när jag tänker på honom, både av lycka och av sorg. Jag antar att det bara är att försöka glömma honom nu...Snälla hjälp mig, vad ska jag göra?

För det första tycker jag inte du ska banta för att boosta ditt självförtroende. I många fall har det lett till ännu sämre självbild. Du ska inte gå ner i vikt om du inte har en övervikt i medicinsk mening. Försök istället fokusera på de sidor hos dig du tycker är positiva och som inte behöver förändras - äkta självförtroende kommer inifrån och inte utifrån, om du hänger med.

För det andra tycker jag inte att du ska spela det här sociala spelet som verkar pågå just nu. Om du vill prata med killen så PRATA med honom! Sitt inte och vänta på att han ska ta initiativet om det nu ändå är så att er konversation flyter på rätt bra bara någon har sagt hej. Han kanske också är blyg eller har vant sig vid att det är du som brukar skriva och tänker därför inte på det. Ta kontakt om du vill ta kontakt, låt bli om du inte vill - men låt inte bli för att det är "hans tur nu". 

För det tredje verkar du oroa dig lite för mycket baserat på att inget faktiskt hänt ännu. Det är inte alls hälsosamt att ta ut sorgen i förskott och rentav gråta för att något, någon gång, eventuellt kan hända med någon annan. Det är helt orimligt och du gräver ner dig själv i en grop av misär som är komplett onödig. Precis som folk säger "oskyldig till motsatsen bevisats" så tycker jag du ska köra på varianten "glad och positiv tills något illa faktiskt händer" (och rentav försöka vara positiv trots de eventuella omständigheterna).

Och sist och slutligen, om du vill att folk ska ta till sig ditt problem så gör alla en tjänst och börja använda dig av styckesindelning. Då blir det lättare att läsa vad du skrivit istället för att staka sig genom en stor vägg av bokstäver. Glad

Om han inte svarar är han ingen för dig helt enkelt(lång erfarenhet av tonåren och är nu vuxen och kan se vad som var fel). 

Antingen, om han nu inte svarar eller väntar aslänge varje gång är han en player, kommer att svika löften eller är intresserad av någon annan eller singellivet.

Vill du ha någon av de alternativen?

Men var tålmodig, någon dag eller två, kan du vänta om du inte känner honom. Någon vecka eller två om du känner honom.

Spana också in: