Forumet - Vet ni varför solen alltid snurrar som närmast jorden i januari?

Vet ni varför solen alltid snurrar som närmast jorden i januari?

898 0 23


SOLEN ÄR FAKTISKT ALLTID SOM NÄRMAST JORDEN I JANUARI !!!

SOLEN SNURRAR ÄVEN SOM SNABBAST DÅ !!!Eftersom solens bana i ekliptikan/zodiaken kring jorden är elliptisk och att den deklinationsmässigt i syd alltid är som närmast jorden kring nyår, 2-5 januari (varför solen ser som störst ut då), strax efter att solen vänt vid Stenbockens södra vändkrets, så färdas solen som snabbast kring just den tidpunkten på året. Detta förklarar ju också varför det alltid är så otroligt kallt vid Antarktis, vars höga isberg omringar hela vår platta runda jord och håller världshaven på plats.

Solen färdas då 61,2 bågminuter/dygn, jämfört med 57,2 bågminuter/dygn halvåret senare, 4-7 juli, strax efter att solen vänt vid Kräftans norra vändkrets, då solen alltid befinner sig som längst bort från jorden deklinationsmässigt i nord och därmed ser som minst ut.

Man kan som exempel anföra att krukmakarens drejskiva roterar saktare ju närmare centrum på skivan man befinner sig, vilket är Nord, precis som på vår platta jordskiva. Därför är hastigheten på solens östliga egenrörelse i dess årliga kretsande längs ekliptikan, relativt den kosmiska drejskivans, himmelssfärens, dagliga västliga rotationshastighet, alltid ca 7% snabbare kring nyår jämfört med ett halvår senare, eftersom solen då är mer i periferin på himmelssfären/etersfären, där sfären roterar snabbare

Solen spiralkretsar kring jorden – två separata rörelser.

Solens rörelse på himlavalvet kan jämföras med en myra på krukmakarens drejskiva. Drejskivan går åt ena hållet vars rörelse myran på skivan automatiskt följer, sedan så knatar myran självständigt i maklig takt åt det andra hållet på skivan. Myran har alltså två separata rörelser, den ena med drejskivan åt ett håll, den andra med sin egenrörelse åt det andra hållet, vilket ger en nettorörelse i drejskivans riktning.

I solens fall dock så går egenrörelsen längs den 23,44° nord-sydligt lutande ekliptikan i dess årliga omloppsbana kring jorden, vilket därmed ger spiralkretsandet; den horisontella rörelsen tillsammans med himmelssfärens dagliga rotation, den vertikala rörelsen mellan vändkretsarna med solens årliga omloppsbana.

Det är solens årliga vandring längs zodiakens stjärnbilder mellan vändkretsarna (solens position anges i efemerider, till skillnad mot jordens, som ju alltid är stationär i planetsystemets och kosmos centrum) som orsakar årstidernas växlingar, medan solens dagliga rotation runt jorden tillsammans med alla andra himlakroppar ger oss dag och natt.

Intressant i sammanhanget är att ordet solvarv i det svenska språket har två betydelser, precis som beskrivits här. Ena betydelsen baseras på solens årliga varv runt jorden, dess årliga omloppsbana, dvs ett år. Andra betydelsen baseras på solens dagliga varv runt jorden, dvs ett dygn.TILL DISKUSSION:


Vad tror ni det beror på att vi aldrig fått lära oss detta i skolan?

Kan det månne bero på att makten inte vill att vi ska fatta att jorden är universums centrum, och att människor då börjar tappa tron på ateistiska slump- och hokuspokusteorier som Big Bnag och emolutionen?

https://snilleblixten.net/2016/09/30/jorden-ar-platt-bevisas-nu-av-laserexperiment/


Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens boning, Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst - Herren vare med er!

Aum, Om tat sat, Hare Krishna  Hjärta

Eder evigt tillgivne,
Fick en Snilleblixt / Dödsguden
.

Spana också in:


huhh: nej nej, vårt solsystemet är en liten avkrok där det begick ett kosmiskt misstags, universums centrum är ofc the holy sun absolute
Hur förklarar du då faktumet kring Planck-teleskopets upptäckt i 2012, att jorden befinner sig mitt i planetsystemets och universums centrum?

http://www.theepochtimes.com/n3/909798-radical-new-documentary-claims-copernicus-and-four-centuries-of-science-is-wrong/?photo=2

:beer::beer::beer:

Armagedon: Det är Jorden som roterar...
Se på stjärnorna. Från tidig kväll till sen natt har till synes liksom hela paketet med stjärnor flyttat på sig, det på grund av Jordens rotation. Eller menar du att det är rymden som roterar runt Jorden?
Människans ego är en kategori för sig.

DET HAR ALDRIG NÅGONSIN GJORTS NÅGON ENDASTE VETENSKAPLIG OBSERVATION ATT JORDEN SKULLE HÅLLA PÅ OCH ROTERA !!!


Jag har kommit till övertygelsen att jordens rörelse inte kan detekteras med något optiskt experiment.”

- Albert Einstein, ”How I Created the Theory of Relativity”, föreläsning vid Kyoto universitet i Japan, 14 december 1922, Physics Today, augusti 1982.


To the question of whether or not the motion of the Earth in space can be made perceptible in terrestrial experiments. We have already remarked that all attempts of this nature led to a negative result. Before the theory of relativity was put forward, it was difficult to become reconciled to this negative result.

- Albert Einstein, "Relativity-The Special and General Theory."

Nahual: "My dick only small if shes seen a lot of other ones. And that makes her a hoe. That's her problem not mine."
Albert Einstein's theory of relativity
Med tanke på att en massa vetenskapliga experiment nu bevisar att jorden faktiskt är platt (laser-experiment och annat), så kan det väl inte finnas någon längre som tror på flummet att vi håller på och flänger omkring runt solen...  :lol::lol::lol:

https://snilleblixten.net/2016/09/30/jorden-ar-platt-bevisas-nu-av-laserexperiment/


Okej?Dödsguden: DET HAR ALDRIG NÅGONSIN GJORTS NÅGON ENDASTE VETENSKAPLIG OBSERVATION ATT JORDEN SKULLE HÅLLA PÅ OCH ROTERA !!!
Varifrån kommer då detta vida breda påstående, att det är Jorden som roterar?
Från Jorden sett ser det ju ut som att det är himlakroppen som roterar. Därför lätt att trå att det är så. Det blir som en illusion. Med andra ord så har det ju gjorts någon vetenskap i ämnet.

Armagedon:
Varifrån kommer då detta vida breda påstående, att det är Jorden som roterar?
Från Jorden sett ser det ju ut som att det är himlakroppen som roterar. Därför lätt att trå att det är så. Det blir som en illusion. Med andra ord så har det ju gjorts någon vetenskap i ämnet.
Främst från förvillaren Copernicus!

Inte heller han hade några vetenskapliga bevis för sin tro...

Ja, vi observerar med våra korpgluggar att det är stjärnhimlen som roterar kring oss!