Forumet - VG i matte A

VG i matte A

1703 0 21
Hej, jag går i kärrtorp. Vi avslutade nyligen matte A och fick reda på våra slutbetyg idag. Fick ett VG :(
Efter att ha fått MVG i alla delprov och allt annat förväntade jag mig även ett MVG i slutbetyg även fast mitt VG i nationella.
Jag jämförde med en klasskamrat som fått VG/ VG + i allt och VG + i nationella men ändå fick MVG i slutbetyg. Borde jag känna mig orättvis bedömd och klaga, han var dock lite aktivare än mig med handuppräkning och sånt.
Vad kan man göra i sådana situationer? Tror inte min lärare kommer ändra på sig. Kan man tenta av eller är det försent?
Tackar för svar i förhand [crazy]

Spana också in:

thesaver:

Fick ett VG


thesaver:

Borde jag känna mig orättvis bedömd och klaga


thesaver:

VG i nationella


Du svarar på din egen fråga. Nej du borde inte känna dig orättvist bedömd, nationella brukar oftast väga tungt.

thesaver:

Vad kan man göra i sådana situationer?


Du kan ju alltid fråga läraren om det fanns någon mer anledning än bara dett vg på nationella, typ att du inte varit lika aktiv som du nämnde. Du kan ju också höra med honom om du kan göra något för att höja dig. Dock har du ingen rättighet att kräva ett nytt försök.
Har samma problem fast i Matte B. Jag fick MVG på alla prov och VG- på nationella och slutade med VG i slutbetyg samtidigt så känner jag en tjej som fick G på proven och G+ på nationella och hon fick också VG i slutbetyg. WTF liksom?? [mad] Läraren sa att mitt VG är starkare än hennes men inte fan syns det på betyget sen [mad]

Betygssystemet är åt helvete!
Nationella är ett tungt prov men verkligen inte ett avgörande, speciellt inte om du visat MVG-kvalitéer förut. Kolla igenom dina prov och jämför dessa med betygskriterierna och prata sen med läraren med alla prov och kriterier framme, om du känner att det är fördelaktigt så jämför också med den eleven (eftersom lärare jämför mellan elever kan du också göra det).

Ge inte upp >:l hatar när lärare är idioter, hatar det som fan! I've had my fights before [cool]
thesaver:

Horrorshow. Det jag menade med orättvis bedömd är inte själva betyget i sig utan att min kompis som inte fått något MVG överhuvudtaget slutade upp med ett MVG i slutbetyg :P


Ah, då förstår jag. Men det brukar väl oftast finnas mvg-frågor, typ utmärkta med ett "¤" eller någon liknande symbol? Kan väl vara så att din kompis klarade många mvg-frågor men slarvade lite på de enklare frågorna vilket drog ner poängen, men han visade mvg-kvalitet på de svåra frågorna. Låter kanske lite konstigt, men hör med läraren hur det ligger till. Lycka till.