Forumet - Vi äter för mycket kött!

Vi äter för mycket kött!

7152 1 183
Det blir mat-tema denna vecka, hehe.

Hej! Detta kanske inte är en stor surprise för alla men en forskare har gått ut med att vår diet är "en tickande bomb". Vi äter alldeles för mycket kött, fett och socker och där främst vårat köttätande ökar absurt mycket. Denna kost tros kunna leda till diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och vissa cancertyper. Dessutom är denna matvana inte miljömedveten för fem öre och de menar på att om denna trend fortsätter (och dessutom fortsätter öka) så kommer växthusgaserna öka markant. Läs mer här och här om du vill veta mer.

Miljöpartiets idé om en vegetarisk dag i veckan känns alltmer angelägen.. Vilket vi kan se som ett sidospår i denna tråd - vad anser ni om den? Är det en början till en lösning av detta problem?

Men nu till min fråga:
Senast ändrad 13 Nov 2014, 12:42 av Fingerprints

Spana också in:

Jag är redan vegetarian sedan lite över tre år tillbaka som siktar mot att övergå till vegan när jag har mer kontroll över maten jag stoppar i mig (dvs. bor själv, inte behöver ta hänsyn till andra på samma sätt osv). Äter alltså inget kött (varken fisk, kyckling, gris, nöt, inget!), använder bara vegetabiliska buljonger osv. men konsumerar fortfarande mjölkprodukter (brukar dock välja sojamjölk om det går), ägg och så. 

Anledningen till att jag blev vegetarian var från början av miljöskäl. Jag var och är väldigt miljöengagerad och bryr mig om djur och natur, så i takt med att jag blev mer och mer påläst blev etiken mer viktig. Numera är det både grundat på etiska skäl, miljö- och hälsoskäl. Jag ser ingen anledning till att äta kött överhuvudtaget, tycker inte det är speciellt gott egentligen eftersom jag vet var det kommer från och hur processen går till. Är liksom bara äckligt för mig.