Forumet - Vi har en präst bland oss!

Vi har en präst bland oss!

471 0 18

Spana också in:

Nej, det är inte acceptebelt. Socionomer och sociologer som faktiskt är utbildade på folks problem/frågor är rätt personal. Det finns inget unikt med prästyrket som gör att man är bra på att bemöta folk eller sitta inne på vishet. Det är allvarligt att man ger präster frisedel på att uttala sig i frågor som de inte har utbildning inom.
Angelize:

Allt handlar inte om GUD ÄR SVARET PÅ DITT PROBLEM utan han har säkert massa bra svar som inte är kopplade till just TRO ELLER SÅ KOMMER DU TILL HELVETET


Att vara präst innebär inte att man automatiskt är bra på att handskas med människor. Att handskas med människor och deras problem kräver förståelse som bara kan uppnås genom långa studier.
tevepro:

Det är allvarligt att man ger präster frisedel på att uttala sig i frågor som de inte har utbildning inom.


det var en fråga om kristendomen och vem svarar bäst på det om inte den som utbildat sig till präst/pastor? [rolleyes]tevepro:

Att handskas med människor och deras problem kräver förståelse som bara kan uppnås genom långa studier.


inte nödvändigtvis men detta kan vara ett plus ja
Angelize:

Det är klart att det är okej. Människor som mår dåligt kanske vill söka sig till en tro eller något. Allt handlar inte om GUD ÄR SVARET PÅ DITT PROBLEM utan han har säkert massa bra svar som inte är kopplade till just TRO ELLER SÅ KOMMER DU TILL HELVETET.


Håller helt med.

tevepro:

Att vara präst innebär inte att man automatiskt är bra på att handskas med människor. Att handskas med människor och deras problem kräver förståelse som bara kan uppnås genom långa studier.


Du tror inte det ingår i att studera till präst?
Pure_Uncut:

Haha vad har jag sagt som är vettigt egentligen?


Bland annat ditt motargument mot "Jag är blatte så jag kan inte vara rasist", ärligt talat. Du tar helt enkelt orden ur munnen på mig i alla trådar, man slipper ju liksom svara och kan helt enkelt bara beskåda din briljans när du diskuterar. Respect man!
tevepro:

Det blir en stor panel om man ska resonera på det sättet. Isåfall skall vi ha en expert på vapenfett i panelen med tanke på denna fråga?


Det är väl något som UM får bestämma, inte mitt problem. Om de vill ha en präst som svarar på frågor ang kristendomen så får de väl ha det menar jag