Forumet - Vid vilken ålder ska man lära sina barn att röka?

Vid vilken ålder ska man lära sina barn att röka?

1372 0 20
Hej. Jag undrar vid vilken ålder ni tycker det är lämpligast att lära sina barn att röka. Min dotter fyllde fyra för några månader sedan och jag har precis börjat lära henne. Är det för tidigt eller för sent? Min pojkvän tycker vi ska vänta tills hon är 7 och har börjat skolan.

Tacksam för svar.

Spana också in:


Jungman: Min mor bjöd mig på min första cigarett när jag var 4 (sant) det kändes lite tidigt
När tycker du det är rimligt då?

mynona: Jag tänker inte börja röka bara för att lära mitt barn de...
Du behöver ju inte börja röka. Det räcker att du får ditt barn att göra det.

adaq: Jag hoppas och tror att du är ett troll
Varför?

-No humanity-: Aldrig.
Varför inte? Är det bättre att hon lär sig i tonåren och gillar det och blir fast?

SvenskWithAttitude: Röka ved varje dag.
Nej, det är ju olagligt.

jessijess: Du menar att din dotter är FYRA och du har fortfarande inte lärt henne röka??? Vad är det för fel på dig människa! Köp henne en limpa och sätt igång direkt!
Så du tycker det är för sent? Har ju precis börjat lära henne som sagt. Var två veckor sedan jag bjöd henne på sin första cigarett, men min pojkvän tyckte vi skulle ha väntat tills hon blev 7. Han gav dock med sig den här gången, men då måste jag ge med mig nästa gång vi är oense.

När tycker du man ska börja lära dem?

rotorblad: Sju verkar rimligt, vore synd om hon kommer efter i sitt kompisgäng, eller så.
Ja, alltså, nu är det ju inte det som är mitt största huvudbry, men det är klart att hon inte ska känna sig utanför om vi inte har lärt henne än när hon är så pass gammal att hon börjar falla för grupptryck, även om vi naturligtvis hoppas att hon ska ha slutat till dess.
Jag vet att det var vanligt förr, tills åttiotalet började ungefär. Men då var det ändå runt 13+ som många gjorde det. En bit innan dess så var det inte många som tänkte att det var så illa, men man lät ändå inte unga barn göra det. Ungefär alla säger och skriver nuförtiden att det gör illa till kroppen och att man bör undvika det... Och undvika det kan man, om man inte blir allt för van vid det. Låt inte det senare bli fallet.