Forumet - Vikt? Är vikten viktig?

Vikt? Är vikten viktig?

221 1 21
Jag har alltid tyckt att jag varit tjock. Jag har aldrig trivts i min kropp. Jag har nu på senare tid börjat träna och äter bättre. Men har vikten så stor betydelse? Jag väger 69 typ. Och jag är 166 cm lång. Är det alldeles för mycket för mig då?

Jag kämpar verkligen för att gå ner i vikt!

Spana också in:

tjej1997:

Men har vikten så stor betydelse?


Du har föreställt dig att en människa kan stå för svars för alla människor eller??

I mitt tycke; Det beror på..

Men lagom ses generellt sett som bäst, tror jag. Likt en för hög vikt orsakad av kroppsfett är även en för låg sådan orsakad av näringsbrist & svält en hälsorisk..

Ser vi till sexualitet & vad människor attraheras utav är åsikter delade även här.. Jag har ej gjort någon direkt studie som behandlar ämnet, men studien jag utförde 2011 där det visade sig att 70% av de 2000 utfrågade var överens om över vilka människor som klassades 0-30 på ful-och-snygg-skalan 0-100, var majoriteten av dessa överviktiga. Och med övervikt syftar jag på människor med ett BMI som överstiger 35.0.

Vill man så kan man, för träning är ej så vidare svårt såvida det inte handlar om en sjukdom/ärftlig fetma.


Dina åsikter styr allt! Vill du så kan du! [wink]
tjej1997:

Jag kämpar verkligen för att gå ner i vikt!


Det är aldrig, aldrig, aldrig en bra idé att banta för att man fått för sig att man ser tjock ut. Aldrig någonsin. Banta ska man göra när det är en medicinsk nödvändighet, för att vikten kan hota ens fysiska hälsa. Inte annars.

69 kilo till 166 är inte det minsta konstigt även om du kanske känner dig obekväm. Fokusera inte på bantning och viktnedgång utan rör på dig som en normal människa och se till att du får i dig frukost, lunch och middag (varför inte efter tallriksmodellen?) och fokusera på att banta bort tjocktankarna istället för dig själv. Ju bättre självförtroende och mående du har desto mindre viktig är vikten.
tjej1997:

Men har vikten så stor betydelse?


Nej.

tjej1997:

Är det alldeles för mycket för mig då?


Enligt BMI-uträkningar är du precis på gränsen till överviktig, men det är ingen fara. Ät bra och rör på dig så lär du tappa några kilo. Grönsaker och frukt är bra.

Lyssna på timeisrunningout. [smile]
Ja vikten är viktig.
En måttlig "övervikt" behöver inte alls vara sämre än en normalvikt, inte heller undervikt. Det beror naturligtvis helt och hållet på vad det är för extra kilo du kånkar runt med.

Börja med att se dig själv i spegeln och bilda dig din egen uppfattning.
Som du säkert förstår är det aldrig bra att ha för stor aptit och bara kånka runt med massa onödigt fett kontra muskelmassa.
tjej1997:

Jag har alltid tyckt att jag varit tjock. Jag har aldrig trivts i min kropp. Jag har nu på senare tid börjat träna och äter bättre. Men har vikten så stor betydelse? Jag väger 69 typ. Och jag är 166 cm lång. Är det alldeles för mycket för mig då? Jag kämpar verkligen för att gå ner i vikt!


Du har säkert mycket muskler å muskler väger mer än fett [y] så man ska aldrig väga sig för man blir bara helt fixerad