Forumet - Vikthjälp

Vikthjälp

794 0 10

 Jag är 15 och väger 67,8 kg och vill gå ner ca 8 kg. Jag är inte nöjd med mig själv men jag går en morgonpromenad på 30 min varje morgon och tränar även på kvällarna i 60 min. fast ca 4 ggr i veckan. jag dricker mycket vatten och tar inte stora potioner. TIPS tack!

Inga kommentarer

Tråden har 10 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Ät rejält och nyttigt! Gå raska promenader på 60min om dagen till en början. Orkar du inte det, börja med det du orkar.

Gick ned 12kg på två månader när jag gjorde så. Mådde bra, vägde mycket så 12kg var inte jättemycket av kroppsvikt så var ingen jävla bantning.

Handlar ofta om att "byta" ut grejer i vardagen.

Om du går 20 minuter varje dag så kommer du minska 7 kilo på hela året (beror på hur snabbt eller sakta du går). Om du går 1 timme varje dag så kan du kanske minska mer än 10 kilo på ett år. Du måste äta nyttigt också!

Spana också in:

 Jag tycker att du inte borde fokusera på vikten så mycket eftersom att den ej räknas i slutändan. Jag har haft ätstörningar och stirrade blint på vågen.Förlorade muskler osv osv.Därför tycker jag att du inte ska banta.

 

Det är bättre att du äter nyttigt och kombinerar kondition och styrka.Du kommer få en mer trimmad kropp så att säga.

Mer kalorier ut än in. Dvs träna, som du gör. Muskler väger mer ån fett. Vikt är bara en dum siffra som Hollywood kändisar är besatt av. Såvida du inte är överviktig (vilket du inte är) så är det inga problem. Själv är jag 15 och väger mellan 60-63 kg (var ett tag sen jag vägde mig). Bry dig inte om vikten

Hej! Det är svårt att över internet bedöma om någon verkligen behöver gå ner i vikt av medicinska skäl, och vi på Ungdomar.se vill inte uppmuntra till bantning, speciellt inte när det gäller unga människor. Vi råder dig därför att ta kontakt med en läkare, kurator eller dietist som kan ge en professionell och säker bedömning, och hjälp om det behövs!

Bästa sättet att komma i kontakt med en sådan är att ringa sjukvårdsupplysningen på nummer 1177. Du kan också kontakta din närmaste ungdomsmottagning så hjälper de dig att hitta rätt!

Kör lite hård kroppsträning i någon vecka medans du äter nyttigt och reglerade måltider, Byt ut goda drycker till vatten i mängder och ät endast måltider som motsvarar 1.5-2 utav dina knytnävar och mellan varje måltid så kan du äta någon trevlig frukt för att få energi, Drick mycket vatten och blir du hungrig så kan du äta någon trevlig frukt eller morötter eller något annat nyttigt.

När man vill gå ned i vikt så måste man träna upp sina muskler lite så att kroppen orkar pumpa bort fettet ifrån kroppen. Visst väger muskler en hel del med men så länge man inte ska styrketräna för att se ut som en Arnold så är det ganska lugnt.

Jag tränade till exempel min överkropp med ett par hantlar ifrån rusta som vägde runt 5 kilo styck när jag ville gå ned 7 kilo, Jag gjorde övningar 15-30 min per dag och åt ganska nyttigt. Jag gjorde övningar för hela kroppen med hantlarna, Sedan så gjorde jag nästan bara situpps och joggade omkring och när man inte fuskade med träningen så var det ett rent nöje att ställa sig på vågen när man såg veckovis att man sakta men säkert gick ned i vikt. :)

Tränar du 90 min om dagen och inte äter mkt så kommer du gå ner i vikt.