Forumet - Viktig info: Spara meddelanden!

Viktig info: Spara meddelanden!

10682 0 23
Ungdomar.se håller på att byggas om och flytta. Tyvärr har vi inte möjlighet att få med oss alla era privata meddelanden i flytten. Vill ni spara era konversationer uppmanar jag er att manuellt spara ner dem på egen hand. 

Två sätt att spara ner era privata chattar: 
  • Skärmdumpa de konversatoner ni vill spara
  • Kopiera all text ni vill spara och klistra in i ett dokument
Flytten och nedsläckningen av gamla Ungdomar.se kommer att ske under hösten 2021. 
Spread the word! 

Spana också in:


Crysilis: Ojdå, bar att ni säger till iallafall. Låg faktiskt och funderade på detta igår kväll, att om denna dagen kommer pga ni nämnt att ni ska göra om sidan :)
Ja himla tråkigt att vi inte lyckas få med oss alla meddelanden. Har ju förstått att det finns mycket fin historik bland era privata meddelanden. Vänskaper som vuxit fram, kärlekshistorier och massa fin pepp. Förstår verkligen att man vill kunna spara och bära med sig för att kunna se tillbaka på. Så jag hoppas verkligen att alla hinner se det här som vill spara sin historik. Hjälp gärna till och sprid ordet!
Hej ! Är det inte dags att ni rensar lite i databanken? Det finns en förfärande mängd meddelanden/konversationer som daterar sig från mer än fem år tillbaka i tiden. Hur intressanta är de och vem bryr sig? Med dagens utveckling också helt utdaterade och med oanvändbara länkar. Max tre år tycker jag borde vara en relevant gräns.
Tycker också att ordningen på dessa borde vändas så att nyaste hamnar först/överst per default. Ganska tröstlöst att behöva gå nederst för att hitta senaste efter att först klickat fram det sista blocket info.

Coq4Fun: Hej ! Är det inte dags att ni rensar lite i databanken? Det finns en förfärande mängd meddelanden/konversationer som daterar sig från mer än fem år tillbaka i tiden. Hur intressanta är de och vem bryr sig? Med dagens utveckling också helt utdaterade och med oanvändbara länkar. Max tre år tycker jag borde vara en relevant gräns.
Tycker också att ordningen på dessa borde vändas så att nyaste hamnar först/överst per default. Ganska tröstlöst att behöva gå nederst för att hitta senaste efter att först klickat fram det sista blocket info.
Det hade förstört sidan.
Vi vill inte ha det modernt och flashigt där allting som sägs glöms bort direkt, vi vill skapa minnen som man kan gå tillbaka till och skratta eller gråta över.

Hela grejen är också ju att man kan ska kunna rota bland massa gamla inlägg och trådar och leva sig in i hur forumet var på den tiden då, eller att hitta någon som haft samma problem som en själv och hitta svar eller hjälp utan att ens behöva skapa en tråd.
Inte för att forumet är så aktivt längre, men endå.
OK, men dessa arkivgodingar kan väl antingen ligga sist, så man inte behöver blada igenom en massa gammalt för att komma till det som är aktuellt, eller kan de läggas i ett arkivbibliotek för inlägg som är mer än 5 år gamla.
Det kanske rent av är just detta som gjort att forumets popularitet minskat. Folk vill idag komma till målet på kortaste tid och inte rota bland gammal "skåpmat"

Coq4Fun: OK, men dessa arkivgodingar kan väl antingen ligga sist, så man inte behöver blada igenom en massa gammalt för att komma till det som är aktuellt, eller kan de läggas i ett arkivbibliotek för inlägg som är mer än 5 år gamla.
Det kanske rent av är just detta som gjort att forumets popularitet minskat. Folk vill idag komma till målet på kortaste tid och inte rota bland gammal "skåpmat"
Det är du som inte vet hur man manövrerar sidan då, jag inga problem med att hitta både dom senast skapade trådarna och de trådar som folk gjort inlägg i senast.

Forumets popularitet kommer nog aldrig att förändras dock, sociala medier tog de flesta forums plats och det finns inget man kan göra åt det.
NJa, nu var det ju inte så att jag inte kunde hitta, utan det var olägenheten att alls behöva leta sig fram till platsen där de senaste inläggen gömmer sig. Klickar man på en tråd ska det senaste meddelandet komma upp direkt och därefter de tidigare i kronologisk ordning, anser jag. De flesta websidor av den här typen har en väljare för hur man vill ordna in dem, med flera olika valmöjligheter, så dock inte här. Varför kan undras.

Coq4Fun: NJa, nu var det ju inte så att jag inte kunde hitta, utan det var olägenheten att alls behöva leta sig fram till platsen där de senaste inläggen gömmer sig. Klickar man på en tråd ska det senaste meddelandet komma upp direkt och därefter de tidigare i kronologisk ordning, anser jag. De flesta websidor av den här typen har en väljare för hur man vill ordna in dem, med flera olika valmöjligheter, så dock inte här. Varför kan undras.
Dom ligger i kronologisk ordning. Förutom när det är en frågetråd, då hamnar det inlägget som är mest "relevant" högst