Forumet - Viktproblem, hjälp!

Viktproblem, hjälp!

375 0 4

De flesta nu förtiden blir mer och mer osäkra över sin egna kropp. Och folk trycker ner varandra på hur man ser ut. Jag har blivit riktigt jävla mobbad för att jag har varit överviktig i min ungdom. Nu har jag gått ner. Men det har satt sig lite i huvudet om man säger så. Känner mig fortfarande fet och ful. Nu det senaste har jag ätit lite mycket godis och kakor men har tränat med. Men såg på vågen att jag hade gått upp 3 kg.. Vilket gjorde mig jävligt deprimerad och rädd för att allt ska bli som förr, att jag går upp och blir ännu mer mobbad.. Väger 63-64 nu vägde, runt 60-61 förut. Styrketränar med, men tror inte att jag har gått upp pgr av att jag har fått muskler. Är 1.67 cm. 

Någon som har någon bra ide på hur jag ska tänka? Och sluta tänka som jag gör, för jag mår bara dåligt utav det...

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Sjukt synd att höra hur du mår pga. vikten. Men det goa är ju att du kan göra något åt det. Och det är ju klart att du ska må bra över dig själv.

  • Börja med att göra ett schema när du tränar. Så du tränar muskler effektivt. 
  • Skippa läsk, godis, chips, friterat. Inga om, inga men. Inga "unna sig så här på en onsdag". Den maten/drycken är inte bra för dig på något vis. Sötsuget dör ut. Det är bara tillfälligt. Drick vatten ev. ta något typ digestive kex, fiber är bättre än annat.
  • Stressa inte.
  • Du kan bestämma över vad du vill äta hemma. Förklara för dina föräldrar att du vill äta hälsosammare. Att du vill skippa kolhydraterna (pasta, potatis, nudlarna etc.) t.ex. Kom med egna recept och laga dem.
  • Ät rätt, i rätt mängd, i rätt tillfälle. 

Glöm inte att vågen säger bara en siffra. Det är hur du själv mår som spelar roll, inte vart vågens markör hamnar. 

Säger som jag alltid gör i sådana här frågor:
Att röra på sig minst 30 min/dag, dra ner på läsk, bullar, godis och chips (klart man kan unna sig men inte stora mängder varje dag), äta sig mätt på bra mat, är bra sätt att gå ner/hålla vikten om man är överviktig pga socker.

Du bor hemma och kan därför inte bestämma själv vad du ska äta. Här tror jag du har lite fel, de flesta föräldrar gillar attbarnen engagerar sig i hushållet och vill du får du säkert ha egna matdagar där du lagar och bestämmer maten, så länge du håller dig inom rimlig budget för din familj. :) 

Du är normalviktig om man tittar på BMI-skalan. Vill du gå ner i vikt är det inget fel med det, men se till att du bara inte går ner för mycket utan att du gör det på ett hälsosamt sätt. För att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt äter du inte lika mycket kalorier, bäst är att lägga av med godiset och sånt där, och istället så tränar du mer så du gör av med kalorier. Alltså: ät mindre, träna mer. 

Spana också in:

Det gör ont i mig att läsa detta. Det är så vidrigt att du blivit mobbad för din vikt. Sen vad jag kan se så är  63 kilo för din längd normalt. Du säger att du fortfarande känner dig fet och ful men vet du vad? Det är bara en känsla! Inte ett faktum!! Att folk har mobbat dig har såklart gett dig en sämre självkänsla vilket har skapat dessa negativa tankar. Tro på mig när jag säger att det inte heller spelar någon roll hur mycket du går ner, dessa nedvärderande tankar om dig själv kommer fortfarande att finnas. Det jag tycker du ska göra är att skita i vågen totalt, och istället fokusera på vad som får dig att må bra. Skaffa dig en bättre självkänsla, lär dig älska dig själv! När du gör det kommer dina tankar vara borta. 
Sen måste jag även säga att 3kg viktuppgång kan bero på många saker. Kanske har du mer vätska i kroppen, kanske är det under mens eller innan mens. Det är så mycket som spelar in! Sen har jag erfarenhet att jag brukar väga mer när jag är inne i en "träningsperiod" . Vad det beror på vet jag inte. Kanske är det så att musklerna binder något...jag har ingen aning. Det är nog normalt.
Men avslutningsvis: stirra dig inte blind på vågen, det är ett så osäkert mått. Istället - titta på dig själv och inse att du duger precis som du är!! lär dig älska dig själv! Det är så viktigt. 
Ta hand om dig!