Forumet - Vila eller inte?

Vila eller inte?

93 0 7
Jag tränar 2-3 gånger hemma med olika övnignar som armhävningar,plankan osv ..
Jag tränade senast på lördag och fick en extrem träningsverk. Idag när jag skulle göra armhävningar så gjorde det så extremt ont i mina magmuskler. Det känns ungefär som träningsverk fast mycker mer. Ska jag vila några dagar till och sen börja med ett lite lättare program så jag bara behöver vila någon dag eller hur ska jag göra?
Paktenomakten:

hur ska jag göra?


Träningsverken är egentligen ingenting att fästa vikt vid, det innebär bara att du utsatt en viss muskel eller muskelgrupp för belastning som den inte är van vid. Jag brukar träna bort min träningsverk, ofta kan man genom att utsätta muskeln för ansträngning och få den varm minska själva verken. Det är viktigt med vila, men du verkar träna med så pass låg intensitet att det inte spelar någon roll om du har vilodagar eller inte, det viktigaste är bara att du äter ordentligt och DRICKER MYCKET VATTEN. Att du är uttorkad är bland de vanligaste anledningarna till muskelvärk eller dragningar i desamma.

Nu vet jag ju inte hur länge du kört det här programmet, antagligen inte särskilt länge eftersom du fortfarande får värk. Innan man börjar träna "på riktigt" är det viktigt att bygga grundstyrka och det tror jag att du kan göra hemma med de övningar du har. Däremot får man ju själv känna sig för hur mycket man pallar, kroppen är ju extra känslig i början. Så om du vill sänka intensiteten så är det upp till dig.

Spana också in: