Forumet - Vilka fördomar mot Bordeline??

Vilka fördomar mot Bordeline??

1972 0 83
Hej alla!

Jag är bara så nyfiken på hur ni "vanliga" ungdomar tänker? (Självklart får alla ovanliga också svara!! Ännu trevligare![wink])

Hur tror ni att en person med diagnosen borderline är? Finns det en steroetyp? Hur beter de sig, varför, hur gamla är de osv? Ser ni dem som djupt olyckliga eller bara irriterande? Vad har ni för tankar kring det? Känner ni någon/har det själv?

Ska bli så roligt att få läsa vad ni har för fördomar och uppfattningar om denna tvistade diagnos - och det ska bli mig ett sant nöje att få motbevisa er![crazy]

Spana också in:

Tickstart:

Då är det ju bara på gränsen eller?


På gränsen till vad? Den första definitionen av begreppet under början av 1900-talet var att man var mellan en psykos och en neuros. Vilket inte ALLS är den definition som det är idag. (Men namnet kommer ju från "border" -gräns och "line" -linje)


Tickstart:

Du verkar inte knäpp.


Skönt att höra det - klart att jag inte är knäpp! Men jag har papper på det...[crazy]
Den ende med borderline jag träffat var min mammas o pappas kompis, han var typ ganska normal förutom att han hade extremt bra humor och var expert på Ingmar Bergman (hans jobb,då).

Tyvärr så tog han livet av sig när hans fru skiljde sig från honom. Jävligt sorgligt faktiskt.
Tickstart:

Det lär vara underskattat att ragga på psykbrudar Ska prova nån gång


Haha![wink] Men vågar du det?? Enligt ryktena är ju alla bordelinare sexmissbrukare, lämnar kaotiska relationer efter sig, hotar med att ta livet av sig om partnern vill göra slut osv. Skulle du riskera det?[surprised]

Å andra sidan finns det ju säkert dem som inte alls har dem tendenserna, som typ aldrig ens kysst någon om hon ska vara ärlig...[blush] Som hade lite annat att göra de åren hon ska upptäcka allt det där.
Intressant... Jag måste erkänna att jag träffat ett par dryga borderline-ungar som var väldigt självcentrerade, knappt kunde känna ngn empati alls - eller brydde sig iaf inte. Som bara såg till sina egna behov - för att hon/han var så osäker på sig själv. Orkade väl inte ta in mer intryck och problem än de som redan fanns och bubblade på inifrån.