Forumet - Vilka frågor har du missat i valrörelsen?

Vilka frågor har du missat i valrörelsen?

319 0 10
Valrörelsen har rundat av mot sitt slut och det är imorgon som det gäller. Svenska folket kommer att flocka till vallokalerna för att säga sitt om vilka som ska leda landet dom kommande fyra åren.

Men för många av oss, framförallt på ett ungdomstillhåll som UM, så känner vi oss inte riktigt nöjda med hur den sköts. I varenda en av oss här inne finns det förmodligen frågor som man tyckt kommit i skymyundan och som borde tagits upp mer av. eller frågor som rentav inte dykt upp i debatten alls.

Vilka frågor tycker just du saknats i debatten, eller skulle velat höra mer av?

Image

Spana också in:

Sming:

Vilka frågor tycker just du saknats i debatten, eller skulle velat höra mer av?


Den växande fattigdomen. Det handlar inte bara om arbetslösa och sjukskrivna (som om det inte vore illa nog) utan fattigdomen sprider sig även bland människor som har jobb, framförallt unga.

Se t.ex.
http://svt.se/2.22620/1.2148460/tre_av_fyra_ensamma_ar_fattiga

Sen så har vi förstås de allt fler hemlösa, deras situation brukar åtminstone uppmärksammas vid jul och kring val men inte ens det längre. Det är fan en mycket viktigare politisk fråga att det finns människor i Sverige som sover på gatan än att det är synd om gnälliga rika personer som måste betala lite extra skatt eller tvingas städa sina egna hem.

Fattigdomen är ett skam för ett land som Sverige och jag förstår inte hur det inte kan vara en utav de viktigaste valfrågorna. Nu talar man inte om det alls.En annan fråga som är viktig är den om ungas (och allt fler vuxnas) situation på arbetsmarknaden. Det talas om att unga ska få jobb och att man inte ska bli utförsäkrad, men det är inte så jävla kul ens för de som har jobb. För det finns ingen anställningstrygghet längre, många på arbetsmarknaden jobbar endast när arbetsköparen blåser i visselpipan, sen får de gå. De har ingen möjlighet att planera sin framtid, få lån på banken, skaffa sig en bostad osv. Och inte fan kvalificerar de sig till A-kassa, nej det är inte ens säkert att de får sjukförsäkring eller semesterersättning. Varför talar man inte om visstids- och osäkerhetseländet? Och om att förbjuda bemanningsföretagen?Sen saknar jag också en riktigt stor fråga i valet. Någonting lite mer episkt som t.ex. sex timmars arbetsdag, löntagarfonder eller ett nytt miljonprogram. Det vore något. Sex timmars arbetsdag känns synnerligen relevant .
Varför vill inga av partierna subventionera utbyggande och underhåll av svenska hamnar. Alla vill dom överföra godstransporter till järnvägen. Skit bra men 90% av allt som Importeras och Exporteras sker sjövägen. Att som nu bara över ge den Och lägga ned hamnar utan att ha alternativa lokaliseringar är oanständigt inkompetent från alla sidor.

Nu finns det som tur är ett antal privata hamnar som har råd att bygga ett hundratal nya meter kaj var sådär tionde år.

Men för det teleporteras godset inte härifrån bara för att det har nått en hamn via en ytterst välfungerande järnväg.

Det är synd att politiken har slagit dövörat till för den transportväg som är billigast och i längden mest hållbar ty blir det för trångt sätter man in ett till fartyg på traden.
På riksdagsplan:

Förbud mot bemmaningsföretag. Önskar att V och S hade drivit den frågan. Viktigt för att hindra arbetsköparna från att lönedumpa och gå runt anställnngstryggheten.

6 timmars arbetsdag för att tackla ungdomsarbetslösheten. Bara F! och Kommunistiska Partiet som jag hört snacka om det.

Upprusting av miljonprogrammen. S och V driver att ROT-avdraget ska gälla för sånt men tycker de borde pusha hårdare på det.

Samt fildelningen och monarkin.

Kommunalpolitiskt:

Bostadsbristen i Lund. Dags att faktiskt åtgärda den. Lyssna på husockupanterna istället för att bara skicka polisen.

Fritdsgårdarna på Norra Fäladen. Först lägger man ner Romano Trajo och hänvisar barnen till St Hans-gården, nu ska man ta resurser även från den. Smäll borgarna på fingrarna och stoppa nedskärningarna.