Forumet - Vilka frågor vill du ställa till partierna?

Vilka frågor vill du ställa till partierna?

12651 1 105

Riksdagsval 2014! Det känns kanske långt bort nu, men har första rundan av 2014 gått såhär fort kommer valdagen vara här innan vi vet ordet av. Vi har därför tänkt ställa lite frågor till partierna - och tar gärna emot er hjälp! Vi kommer välja ut frågor ni ställt och förmedla dem till politikerna. 

Om du fick ställa tre frågor till varje parti, vad skulle du fråga?

riksdagspartier_468.gif
feministiskt-initiativ1.jpgpiratpartiet20logotype202-300x300.png


(Dessa frågor väljer jag att rikta mot de etablerade riksdagspartierna, samt Feministiskt Iniativ och Piratpartiet.)

Senast ändrad 14 Apr 2014, 16:05 av time

Spana också in:

Ledande ekonomer till höger och vänster runt om i världen är eniga om att en välfärdsstat inte kan ha fri invandring. Listan inkluderar nobelpristagare som Gunnar Myrdal, Milton Friedman och Friedrich Hayek. Vad vet centerpartiet och miljöpartiet (även MUF) som dessa världsledande ekonomer inte vet? 

Samtliga högerpartier M-C-Kd-Fp kan få frågan: Är sänkt skatt samma sak som sänkt välfärd med tanke på att skatterna finansierar välfärden, och om inte, hur ska välfärden annars finansieras? 

Allianspartierna: Varför kritiserar ni vänsterpartierna då de får stöd av Sd i omröstningar när Sd röstar med er 8 gånger av 10? Och: tror ni att allmänheten bryr sig mer om att partierna visar ett sammahållande regeringsalternativ än vilken politik som förs? Skulle en väljare snarare inte se en effektiv regering som större orsak till missnöje om den gick emot deras åsikter, än en ineffektiv regering som ändå tillhörde deras värdeskala? Exempel: en vänsterperson skulle väl se en effektiv högerregering som sämre än en ineffektiv vänsterregering och tvärtom.  

SD: Tror ni på medfödda könsroller? 

C: Tror ni att er förvandling från mittenparti till nyliberalt högerparti kan ha något att göra med er allt mer krympande popularitet? 

Kd: Vad har ett parti som grundar sig på religion för uppgift i ett i stort sett ateistiskt land som Sverige?