Forumet - Vilka här har varit i Rom?

Vilka här har varit i Rom?

7858 2 46

Hej, räck upp en hand om ni varit i Rom!!! Några av er som varit har jag redan pratat med och fått härliga tips av men det är alltid kul med lite mer. 

Isteche och jag åker på vår första utomlandsresa (Sverige räknas faktiskt inte) nästa vecka, vi sover över på Arlanda på söndag och flyger ner till Italien på måndag. Vi ska bo på ett hotell precis vid Villa Borghese, typ 4 km från Vatikanen och på gångavstånd från Spanska trappan.

Vi har redan bestämt oss för att pröjsa in oss förbi kön så vi kan se Sixtinska kapellet och Peterskyrkan och snor var gullig och tipsade om gelato vid Fontana di trevi. Har ni några fler förslag på vad vi ska göra? Shopping eller upplevelser eller någon restaurang vi inte får gå miste om? Rodnar


ps. denna tråd kan eventuellt komma att bumpas med lite resebilder

Gillar man historia så bör man dra till Ostia Antica. Går tåg dit från centralstationen. Jag är förvånad att så få är intresserade av att se detta. Var inte många där när jag besökte. Hade det legat i Sverige hade det vart viktigaste historiska platsen i landet. I Rom-området ligger det massa historiska ruiner överallt dock så de är nog urled på det. Känns underligt att gå runt där Caesar och hans polare och fiender gått.

När ni ska in i Vatikanen - ha täckande kläder. Framför allt inga shorts, korta kjolar, eller klänningar. Då får man inte gå in där (El Papa kan få hjärtattack).


Gasolinerainbow: När ni ska in i Vatikanen - ha täckande kläder. Framför allt inga shorts, korta kjolar, eller klänningar. Då får man inte gå in där (El Papa kan få hjärtattack).
Riktigt så funkar det inte, utan kvinnor ska skyla axlar och inte ha urringat, och varken kvinnor eller män ska visa benen mycket. Klänningar/kjolar som går nedanför knäna eller klänningar/kjolar tillsammans med täckande tights går till exempel bra.

time: Riktigt så funkar det inte, utan kvinnor ska skyla axlar och inte ha urringat, och varken kvinnor eller män ska visa benen mycket. Klänningar/kjolar som går nedanför knäna eller klänningar/kjolar tillsammans med täckande tights går till exempel bra.
OK, huvudsaken är att du inte missat grejen. Jag var där för ca. 10 år sedan och minns bara att de portade folk som såg utmanande eller för vardagligt klädda ut. Visste inte att det fanns specifika regler.

Spana också in:

Täcka benen: något min paopa å lillebror missat när de kom fram å hade stått i kö nån timme, de var bara å masa sig iväg å köpa långbyxor å sedan gå tlbaka till kön.

Kontanter är också bra. Många museum osv tar inte kort.

Har ej mer tips, har aldrig varit i rom, detta har jag hört av min pappa och bror. Har dock varit i florens å pisa . Misstänker att jag inte behöver berätta för er att pizza, pasta och glass är ett måste att äta i italien.

ja, ni bör definitivt gå ner i "den undre staden", dvs tunnlarna som är en liten del av det gamla rom, som rom är byggt ovanför. det är bevarat och en väldigt speciell känsla av att vara där mitt i historien. jag älskade kolonnen, trots att det bara är en stor påle, på grund av det fantastiska mänskliga hantverket och historierna som den vill berätta.

ingen av de sakerna är 'spektakulära' om man inte gillar historia, men de är unika och speciella om man gör det.

jag kan tipsa om att jag besökte en judisk, familjeägd restaurang och det var så gott samt en ren upplevelse, om än trångt.

Tips från Snoret

  • Ta en guidad tur i Colosseum (om ni har råd + gillar historia, såklart). Det gjorde vi och det var verkligen värt - det är ju så gigantiskt men en får verkligen ut det mesta av att gå en sån där guidad tur och en blir så otroligt fascinerad av att höra om det. 

    Bild från Snorets besök (ja, det är en Rolling Stones-tischa ni skymtar, och ja, jag var lite coolare på den tiden):

    155063_463742822343_232392_n.jpg

  • ÄÄÄÄT! Ät så mycket ni bara orkar. Jag vet att du är inne på en period där du tränar mycket och så men seriöst UNNA DIG! Rom har världens godaste pasta och glass. De pizzor jag testade där blev jag lite besviken på, troligen för att jag hade skyhöga förväntningar på kilovis med ost och smakexplosioner. Kan såklart ha haft otur också, men men. De var goda, men jag står fortfarande fast vid att den godaste pizzan finns i Argentina. MEN PASTAN!!! ALLTSÅ PASTAN!!! Ni måste äta massor av pasta. OCH GELATO! Hjärta

  • Fontana di Trevi är fortfarande min största rekommendation. Det är fantastiskt att hänga däromkring både på dagen och på kvällen. Det måste ni njuta av! 

  • Sitt på uteserveringar (om vädret tillåter) och drick vin! Finns få saker som är så härliga som det - och framförallt i Rom eftersom hela atmosfären där är magisk.

  • GÅ TILL PIAZZA NAVONA! (ja, jag har en thing för fontänter...) Det är jättefint där och jag älskar hur stämningen är där. Verkligen ett hett tips. När vi var där var det även mycket konstnärer som samlades där och målade, gatumusik spelades och ah... Det var underbart! Också särskilt fint på kvällen.

*räcker upp handen*

tyckte inte d va ngt speciellt, pga är inte alls för historia, gammal konst och sådär. Rodnar

varenda "liten" kyrka var massiv på insidan, tyckte d var lite småfräsigt iaf... Cool kalla mig tråkig, men allt d andra sög, särskilt kolosseum.... en rund stenmur med lite stenar och ännu fler stenar på insidan, jaha!? 

Jag förstår historien osv, att folk har fightas med lejon för tusentals årsen där inne osv, men nä. fångar inte mitt intresse!

hade hellre åkt till nordpolen, och upplevt d 10 gånger mer fascinerande tror ja!