Forumet - vilka rättigheter och skyldigheter

vilka rättigheter och skyldigheter

7560 0 41

Spana också in:


GraGo: Precis, genom att man under hot om våld (fängelse) tar pengar från en människa.
Det här är första gången jag ser skattefinansierad välfärd tolkas på det sättet. De flesta bidrar mer än gärna till välfärden, vad som skiljer är hur mycket vi vill bidra. Har du problem med välfärdssystemet kan du ju testa att bo i USA - där bara lågstadiet kostar 18 000 dollar per år i vissa stater beroende på hur högkvalitativ undervisning du vill att dina barn får.

GraGo: Ni som säger att man ska ha rätt till gratis utbildning kan ju tänka lite på hur moraliskt det egentligen är att säga att någon ska ha rätt till en annans kropp, tjänster eller saker.

OnT: Rätt till liv, rätt till att tjäna pengar, skyldig att inte använda våld mot andra.

fast du kan inte garantera någon rätt till liv utan att garantera andra saker som måste garanteras finansiering någonstans ifrån. så den kan du stryka direkt, då du inte står för den i praktiken.

sen kan du även stryka rätt att tjäna pengar, av samma anledning. och skyldighet att inte använda våld, om du inte vill begränsa individer och företag från att exempelvis släppa ut miljögifter eller bidra till global uppvärmning, då det på ett rätt direkt sätt skadar väldigt många.

så kan du inte bemöta det antar jag att du varken tror på rättigheter eller skyldigheter.


player one:
fast du kan inte garantera någon rätt till liv utan att garantera andra saker som måste garanteras finansiering någonstans ifrån. så den kan du stryka direkt, då du inte står för den i praktiken.
Fast jo det kan man, "någonstans ifrån" behöver inte vara skatt, till att börja med hade inte i alls lika många varit fattiga i ett fritt samhälle och dessutom så kan man se att i mer kapitalistiska länder där folk "kan bli så fattiga så att de dör" så dör inte folk av fattigdom lika mycket som i mer auktoritära länder, en av anledningarna till detta är att i t.ex. USA (som iofs inte är särskilt kapitalistiska alls, men mer än europa) så ger folk bort väldigt mycket pengar till välgörenheter, hjälper till i "homeless shelters" osv.    Det har aldrig varit vanligt förekommande att folk bara dör och inte får vård i USA, inte ens när de inte hade någon social välfärd.
Så jo, jag står definitivt för det i praktiken.

player one: sen kan du även stryka rätt att tjäna pengar, av samma anledning. och skyldighet att inte använda våld, om du inte vill begränsa individer och företag från att exempelvis släppa ut miljögifter eller bidra till global uppvärmning, då det på ett rätt direkt sätt skadar väldigt många.

så kan du inte bemöta det antar jag att du varken tror på rättigheter eller skyldigheter.

Rätten till att tjäna och behålla pengar behöver inte strykas.

Många typer av miljöförstöring är skapade av staten, skogsskövling utan omplantering är 100% statligt, för en mer utvecklad förklaring om hur det skulle gå till i ett fritt samhälle så titta https://www.youtube.com/watch?v=o1S0Oz0fpWQ (lång men bra).

time:
De flesta bidrar mer än gärna till välfärden, vad som skiljer är hur mycket vi vill bidra. 
Men va bra! Då kan väl de få betala, men de som inte vill betala något då?
time:
Det här är första gången jag ser skattefinansierad välfärd tolkas på det sättet.
Okej, håller du med om det eller inte?
time:
Har du problem med välfärdssystemet kan du ju testa att bo i USA - där bara lågstadiet kostar 18 000 dollar per år i vissa stater beroende på hur högkvalitativ undervisning du vill att dina barn får.
Jaså, undra Varför, kan det vara för att priserna är kontrollerade av amerikanska staten?