Forumet - Vilka skadedjur har ni haft i er bostad

Vilka skadedjur har ni haft i er bostad

109 0 14
I mina föräldrars hus hade vi en gång en blombruka som hade förvandlats till ett bo för svartmyror. De kröp alltid omkring överallt och vi fattade inte varifrån de kom förrän vi en dag såg att alla vandrade mot blomkrukan. Så tog vi ut den på gården och slängde den i marken så sprack hela deras bo och kanske 1000 myror ramlade ut ur sitt hem.

Fascinerande och äckligt.

Sen har getingar byggt bo högst upp vid taket på vårt hus också så pappa fick gå dit och stoppa getingboet i en påse och sen kasta det åt helvete.

I övrigt har vi haft bananflugor... Det har jag i min lägenhet nu också trots att jag tar ut soporna ofta och aldrig låter matrester vara framme.

Spana också in:

förutom min lillesyrra så hittade jag några små och jävligt skumma larver förut när jag höll på att dammsuga. Vill minnas att jag såg en sån där skabbig tvestjärt för några år sedan i lyan också.

på tal om blomkruka som förvandlats till bo...
På min balkong har jag en blomlåda som för x antal år sedan levde i en blomstrande tillvaro. Sen kom vintern och drog med sig allt i sin väg, en riktig Ryssvinter! Jag har låtit blomlådan vara kvar har inte orkat ta bort den men nu har den typ muterat och börjat växa massa skumma grejer ur den. seriöst ser det ut som världens miniskog. Växer miniträd, mossa och typ småvampar.
Hemma hos min far så hade vi tidigare myror, samt en och annan mus. Hos mor så fanns det silverfiskar, fast inte så många. I min förra lägenhet så såg jag ibland silverfiskar, men även där väldigt få. I lägenheten jag nu bor i så har jag hittills inte hittat något annat skadedjur än min katt - som älskar att ta sönder mina växter.