Forumet - Vilka sömntabletter ska jag äta?

Vilka sömntabletter ska jag äta?

2957 0 18
Jag börjar skolan snart och tänkte fixa sömnen med hjälp av sömntabletter, men har ingen aning om vilka jag ska ta, stilnoct t.ex har jag tagit förut men blir inte ett dugg trött på dessa, jag behöver något som gör en TRÖTT, sova kan jag göra hur länge som helst, men har mest problem med att somna ibland, så vad borde jag ta då? Lugnande istället?

Jag funderar på theralen droppar, men blir man sjukt seg dagen efter?

Och jag kan inte rådgiva med min läkare pga tänker inte slösa 150 spänn på att få ut tabletter sen som jag måste betala, e short on cash, fixar dessa via en annan.

Annan medicin jag äter
Cipralex
(fungerar imovane med dessa? står att man inte får ta dem om man äter antidepressiva)

Spana också in:

Det står på alla sömntabletter att de inte bör kombineras med antidepressiva, av någon underlig anledning. Alla lugnande gör en trött.

Om du tar Theralen klockan åtta på kvällen, så borde effekten runnit ur dig när du skall upp till skolan dagen efter. Samma sak med propavan: man får skjuta intaget till tidigare på kvällen om man blir för trött på morgonen när man hade tänkt vakna.

Fingerprints:

ett hett tips är att dricka kamomillte innan du ska sova!


Men det är inge gott :(
The May Queen:

deras onda cirkel började med att de inte kunde sova på nätterna, sen började de med sömnmedel och blev de beroende av olika preparat som ledde till överdos. Jag menade att inkörsporten var sömnmedel, eftersom det rubbar kroppens naturliga funktioner och sen går det bara utför.


Men sluta skräm folk från sömntabletter: man blir inte beroende på ett knarksätt om man gör som man ska. Man överdoserar inte utan vilje: letala överdoser är 10* till 20* normaldos, det är inget man ‹råkar› ta eller som man ‹till slut behöver› för att somna.
The May Queen:

Jag menade att inkörsporten var sömnmedel


Nej. Som med nästan allt missbruk började inte deras bruk av någon illegal eller receptbelagd drog utan med alkohol eller tobak, när ska folk förstå det?

The May Queen:

http://www.nyttigt.eu/somntabletter-okar-risken-for-att-do-i-fortid-med-nastan​-4...


Du läste den artiklen själv va?, Du märkte att det stod att, och jag citerar:

"Enligt de kanadensiska forskarna tror man att sömnmedel framförallt är farliga på grund av att de påverkar vår reaktionsförmåga, vilket bidrar till att man faller, och andra olyckor. Dessutom, vilket är än mer alarmerande, så påverkar sömnpiller andningssystemet som rubbas när man sover med sömnmedel i kroppen."

Vi delar upp detta i två delar,

1. "påverkar reaktionsförmåga"
Visst, detta är ju så klart sant, men det är ju självklart, vad dom därimot inte nämner är faktumet att när man inte kan sova, och istället sitter uppe dagar i sträck så blir reaktionsförmågan ÄNNU värre än när man tar tabletterna, dem har ju t.o.m. kommit fram till att om man är uppe i 24h så har reaktionsförmågan sänkts till ett sådant tillstånd att det är likt en fylla.

Så, att det sänker reaktionsförmågan är klart, min fråga är dock varför har dem inte gjort en undersökning som ser hur trötthet ökar riken att dö i förhet.

2. "andningsystemet"
... Användning av sömntabletter kan öka risken för sömnapné ja, men vet du vad som mer kan det?, Jo, det ska jag säga till dig:
Övervikt, Ärftlighet, Överbett, Astma, Alkohol, till och med TOBAK.
Visst, sömntabletter må kanske inte vara det mest hälsosamma man kan ta för sin sömn, men har du någonsin haft grov insomnia?, Jag skulle inte tro det, för hade du haft det så hade ditt argument ändrats direkt, om du bara hade vetat hur jävla jobbigt det är att försöka sova, men inte klara det, att vilja sova, men inte kunna, att få rysningar/feberliknande känslor i kroppen och att vara så trött i kroppen att du hade kunnat göra ALLT för att kunna somna.

The May Queen:

http://web4health.info/sv/answers/sleep-rebound-insomnia.htm


Vänta lite här, du länkar till en artikel om Sömntabletter som kan orsaka sömnproblem?, Varför?, Oh, Det måste vara pga. Den föregående artikeln, men vet du vad?, De listar bara (Förutom Zopiclon) benzodiazepiner där.. Du är medveten om att det finns andra sömnmedel va?, Samt att sömnmedel inte fungerar likadant från person till person? Bra.
En sak som jag hoppas att du tänkt på är så klart att om en person känner att sömntabletten inte funkar som den ska (t.ex. att den gör en seg dagen efter eller ger en dålig sömn) så byter man tabletter, svårare än så är det inte, Dem tänker inte "Jaha, nu är jag riktigt seg, dessa fungerar ju bra, jag ska nog köra lite bil nu".