Forumet - vilken är bäst?

vilken är bäst?

3112 0 14
under underfundig humor räknas inte ordvitsar. ordvitsar är för kreatur som inte förstår att glädje är en känsla som inte ska befläckas med skam.
Senast ändrad 10 Jun 2014, 16:39 av André Vifot Haas

Spana också in:

Exner: Torr humor: lite regn i öknen har inget dött av
Underfundig humor: det kommer automagiskt
nja. torr humor ligger mest i själva framförandet och någon annan magisk ingrediens som ligger i känslan av att det som sägs är underförstått som ett skämt. vissa ogillar torr humor eftersom de störs av att de redan förstår att någon "försöker vara rolig".

underfundig humor fungerar å andra sidan genom att skämtaren har upptäckt något som mottagaren inte känner till i förväg, så att överraskningen kan leverera skämtet. så länge överraskningen finns så kan själva skämtet vara hur banalt som helst, vilket får folk att ilsket sucka "menåååh" när vitsen – med alla bitar på plats – framstår som självklar.

har själv svårt att välja. inräknat alla övriga typer av humor så är jag nog själv bäst på torr humor och sarkasm, eftersom jag har noll förmåga att förmedla något kul med rösten. men tycker å andra sidan det är roligare att upptäcka och utsättas för underfundig humor. bah.
mpt:hv: ogillar du även förslappat formulaiska ordlekar där anspråkslöshet är själva poängen? exempel: rotera initialkonsonanter
nej, uppskattar din humor. men det övergår ju lätt i clanging, som känns mer som ett kroppsligt behov snarare än humor. fast det är kul att göra ljud mot varandra. har du uppfattat att slask också är rätt bra på det där?

durga: nej, uppskattar din humor. men det övergår ju lätt i clanging, som känns mer som ett kroppsligt behov snarare än humor. fast det är kul att göra ljud mot varandra. har du uppfattat att slask också är rätt bra på det där?

ja kanske, något sorts tvångsbeteende iaf. och humorn ligger ju då inte alls i det verbala, egentligen.

har inte ens sett honom på över två år men ja.