Forumet - Vilken är billigaste internetdomänen man kan registrera?

Vilken är billigaste internetdomänen man kan registrera?

280 0 4
Jag skulle vilja registrera en egen internetdomän men är lite osäker på vad det kostar per år. Tycker uppgifterna är extremt virriga från alla olika företag som hjälper folk registrera en domän. Någon som vet?
Det är alltså själva domänregistreringen jag ställer frågan om, INTE webhostingen!

UM kanske inte är rätt forum för denna typ av fråga men jag kan ju i vart fall göra ett försök.

Make Sweden Great Again: Ställer du frågan om vilket toppdomän som är billigast att registrera? Och i så fall under hur lång tid? Många toppdomäner erbjuds till löjligt låga priser första året men så helt plötsligt år 2 så chockhöjs dom. Många gånger både 10x och 100x mot vad de kostar första året.
Dvs, är det tips på toppdomäner du är ute efter eller tips på registratorer?

Problemet är att den mest eftertraktade toppdomänen är .COM. Att hitta ett bra och häftigt eftertraktat domännamn under denna toppdomän är totalt uteslutet. Och att köpa en redan registrerad domän kan kosta tusentals kronor, miljontals kronor och tom miljarder med kronor.
Så då återstår istället att hitta någon annan totalt ointressant superbillig toppdomän och istället kunna exakt välja det domännamn jag själv vill ha. Och då är det ju ur ren ekonomisk synpunkt bästa att välja en toppdomäm som är väldigt billig mella år 2 > år 10. 10 år är väl längsta tiden man kan betala på en gång när man registrerar en domän om jag inte missuppfattat allt.

Tack för hjälp för mig som vill lära mer.

Spana också in: