Forumet - Vilken åldersgrupp skulle du vilja undervisa?

Vilken åldersgrupp skulle du vilja undervisa?

2914 2 40
Jag pluggar ju till ämneslärare (det vill säga, gymnasielärare) och trivs hur bra som helst. Jag har massvis med vänner som pluggar lärare men på andra nivåer också, och det är nästan alltid intressant att höra varför de valt den åldersgrupp de valt - det kan vara allt från djupa, personliga bekännelser till en viss person på UM som sa "jag tycker helt enkelt inte om barn". Rodnar
Pedagogik1.jpg

Om vi låtsas att ni alla ska bli lärare: vilken åldersgrupp skulle du vilja undervisa för, och varför?

time: Gymnasielärare
Jag valde gymnasielärare därför att jag, hur mycket jag än älskar barn, drivs av att kunna ha åtminstone lite mer intelligenta samtal med mina elever och studierna erbjuder en fantastisk fördjupning i två av mina favoritämnen (svenska och historia). Tiderna är lite mer flexibla och nivån är mer krävande, och jag skulle nog inte vara nöjd med mig själv om jag inte presterade på en viss akademisk nivå (mvh superpretto).

Spana också in:


time: gymnasielärare
Sån läskig utmaning! Gick själv i en klass full av studietrötta killar som inte alls såg någon mening med teoretiska ämnen. Man märkte tydligt att för flera lärare var det en vånda varje gång vi kom in i klassrummet, det gjorde sannerligen inte saken bättre.

Men just i svenskan hade vi tur med en lärare som verkligen lyckades skapa en bra relation till klassen. Man kände en sorts skyldighet till läraren i fråga och ansträngde sig mer. 
Detta hade dramatiska effekter på studieresultaten och är därför så otroligt viktigt. Är också säker på att det var väldigt givande för henne. 
Men jag tror det är väldigt lätt hänt att det blir fel, vilket inte är bra för någon.

Punda: Men just i svenskan hade vi tur med en lärare som verkligen lyckades skapa en bra relation till klassen. Man kände en sorts skyldighet till läraren i fråga och ansträngde sig mer. 
Detta hade dramatiska effekter på studieresultaten och är därför så otroligt viktigt. Är också säker på att det var väldigt givande för henne.
Det är sånt här som gör mig så lycklig och pepp över mitt studieval. Hoppas och tror att jag ska kunna vara en sån här lärare för någon därute. Om inte en hel klass så åtminstone EN elev. Nån som om 40 år säger det du sa nu men om mig.

time: Hallå, m-o-t-i-v-e-r-a. Varför inte lägre åldrar och varför just högstadiet och inte gymnasiet?
Jag skulle tycka att det var tråkigt att vara i princip dagisfröken (Förskolan) och lågstadie och mellanstadie känns som lite för låg nivå för att det ska vara roligt på jobbet. Sedan kommer ju högstadiet då man ändå har en chans att påverka unga människor på väg in i vuxenlivet som att välja gymnasium och så vidare men samtidigt som du skriver så kan det nog vara fruktansvärt jobbigt om man hamnar i fel klass med massa elever som bara vill jävlas med en tills man säger upp sig.

Det där slipper man i gymnasiet men jag är samtidigt inte särskilt pedagogisk och tror många andra skulle göra ett bättre jobb än mig där.

time: Lågstadielärare
Uh, lärare är det sista jag vill bli, hade därmed blivit världens sämsta lågstadielärare. Alla föräldrar till ungarna hade klagat tror jag. 

uhhhhh

Jobbigt att vistas så jävla mkt bland små barn  om jag tänker efter, byter till mellanstadielärare, där är ju ungarna fortforande sjukt omogna men ej så de gallskriker hela tiden.

Elevens timme hade jag undervisat i.