Forumet - Vilken åsikt är mest värd?

Vilken åsikt är mest värd?

2418 0 63
Alltså, anser du att någon åsikt är mer värd än någon annan?

Det gör inte jag, ingen har mer rätt.

Om alla människor på "vår" jord hade varit enade om att ingen människa på planeten hade mer rätt än någon annan, hur tror du jorden hade sett ut då? skriv gärna jättelång text om hur du tänker om du vill. :))

Spana också in:

Jag tror inte att det finns något objektivt rätt och fel, och därmed är heller inga åsikter objektivt mer värda än andra.

Däremot tror jag att så som vi människor är konstruerade så är det viktigt att vi har mål i livet. För att då uppnå målen är det viktigt att man ska kunna enas vid att någon har rätt, i enlighet med demokratiska principer. 

Om folk hade enats vid att ingen hade mer rätt än någon annan tror jag nog att hela världen hade varit väldigt oproduktiv och fylld med kaos. Vissa människor kanske skulle föredra det, men majoriteten verkar dela min åsikt i att man föredrar det nuvarande systemet. 

Schism:
Typ om nån säger att stenen som är framför dig är en sten men så inflikar du att "nej det där är en havspistol!". Har du mer rätt då?
Ja, alltså människor har ju döpt sten till sten sedan en massa år tillbaka, men det är ju bara ett namn, De kunde lika gärna ha valt att ge saken namnet "ukil" eller vad fan som helst, behöver ej ligga en mening bakom. Hur skapades det första språket? Samma visa där. 

Schism: eller att du hävdar att medicin är något uteslutande ont trots att det markant förbättrat folkhälsan
Jag hävdar ej att medicin är ont....

Jag hävdar however att extroverta människor mår bättre i sociala samspel. Men jag säger inte att det är så, jag säger enbart att jag upplever det så.