Aviseringar
Rensa alla

Vilken av dessa sociala medier använder du mest?


24/7: Facebook (Du röstade på detta alternativ)


   
SvaraCitera

24/7: Facebook (Du röstade på detta alternativ)


   
SvaraCitera

rebeca:
twitter Cool

ps va e facebook


   
SvaraCitera

24/7: Inget av dom/övrigt (Du röstade på detta alternativ)

Jag har konto på samtliga, då mycket av informationskommunikationen och socialiseringen via internet sker via ovannämnda sajter. Däremot är jag själv en mycket passiv användare av sociala medier. Varför? Därför att jag känner ett visst obehag inför det faktum att dom ofta har integritetskränkande användaravtal. Jag känner en otrygghet att använda medier där jag vet att dom plockar upp och samlar information om mig med varje klick jag gör. Facebook lagrar t.ex sk cookies på ens dator som följer vilka sajter man är inne på. Det är inte okej, vilket har fått mig att allvarligt överväga fortsatt brukande av tjänsten.

I takt med sociala mediers framväxt förminskas våra möjligheter till anonymitet och vår rätt att själva bestämma över vår information. Om man någon gång varit inloggad på en av dessa sajter och klickat in sig på en länk med genant innehållet, exempelvis, kan man räkna med att det är information som sajten lägrar - ofta är det i syfte att förbättra användarupplevelse och kunna individualisera sidan så att den blir intressant för alla användare. Företagen bakom medier får en väldigt stor makt över oss och kan, om de vill, publicera den informationen de har. Jag tycker att det blir en otrevlig maktfördelning som jag inte vill uppmuntra. Därför använder inte jag dom tjänsterna, för jag vill inte hamna i en situation där företagen har den typen av makt över mig.

Sedan ogillar jag även tanken på hur sociala medier tillgängliggör vår information för andra. Det kan väldigt lätt gå att kartlägga folk och samla på sig andras data. Jag som regel att människor är väldigt omedvetna kring hur mycket dom faktiskt delar med sig av sig själva.

Personligen vill jag inte bli e-stalkad eller ha människor som följer mina elektroniska fotspår, utan att jag medvetet och uttryckligen godkänt detta. Därför använder inte jag sociala medier, och om jag gör det, gör jag det med försiktighet.


   
SvaraCitera

Hoppas detta kunde bidra med något perspektiv.


   
SvaraCitera

24/7: Inget av dom/övrigt (Du röstade på detta alternativ)26.7% (8 röster)Totalt har 30 användare röstat.

Jag kollar väl facebook ett par gånger om dagen men skriver sällan där själv. Skulle säga att jag hänger mera på forum (fast sen är jag osäker på om det räknas in här eller inte?) även fast jag periodvis bara läser och själv inte skriver något.


   
SvaraCitera

Facebook är det enda jag har.


   
SvaraCitera

internet: l ast fm


   
SvaraCitera

Facebook. Har ingen användning för de andra i och med noll potentiella följare.


   
SvaraCitera

Nervtramp:

fin bild :--))


   
SvaraCitera

Har aldrig använt någon av dom.


   
SvaraCitera

Använder inget av dem. Försökte mig på twitter någon gång, men mitt intresse var aldrig tillräckligt stort så jag gav upp. Hade facebook i några månader, orkade ej med det, nu använder jag bara ett fejkkonto för att snoka och stalka lite ibland när jag känner för det.


   
SvaraCitera

24/7: Facebook (Du röstade på detta alternativ

Känns användbart. Instagram använder jag inte så mycket, ej heller Twitter eftersom jag inte har DAMP.


   
SvaraCitera
24/7
 24/7
Ämnesstartare

iddqd: ej heller Twitter eftersom jag inte har DAMP.

Ska citera dig i min uppgift. 


   
SvaraCitera

fiskbook


   
SvaraCitera