Forumet - Vilken bok med Stephen King är bäst av dessa böcker?

Vilken bok med Stephen King är bäst av dessa böcker?

8114 1 25
Välj den som du gillar mest. Jag gillar Lida, Det och Den Gröna Milen bäst, någon av dom tre, men måste jag välja en så är det nog Den Gröna Milen.

Spana också in:


Vrf finns inte ''Det mörka tornet med som alternativ? :/ 
''Historien om Det Mörka Tornet

King påbörjade historien om Roland 1970. Han ville skriva en stor episk roman inspirerad av Robert Brownings dikt "Childe Roland to the Dark Tower Came" och skrev den första meningen: "The man in black fled cross the desert and The Gunslinger followed." King skrev på historien lite då och då och publicerade resultatet som fem novell-liknande delar i Fantasy & Science Fiction Magazine mellan 1978 och 1981. 1982 gavs då The Gunslinger ut som en roman i begränsad upplaga av förlaget Donald M. Grant, vilket senare skulle skapa ett ramaskri bland Kings läsare eftersom de flesta hade missat att boken en fanns.
King fortsatte sedan att ge ut nya delar i boksviten med ungefär fem års mellanrum tills han skulle skriva den femte boken. Då bestämde han sig för att skriva klart seriens tre avslutande böcker i ett svep, och 2004 släpptes den sjunde och sista romanen - 22 år efter den första och 34 år efter att King börjat skriva på den. Att Det Mörka Tornet-sviten är Kings magnum opus råder det inget tvivel om, speciellt som mytologin Kings skapade runt Roland smög sig in i många av hans andra romaner och noveller under tiden han skrev på sviten.''