Forumet - vilken förhållandeform föredrar du?

vilken förhållandeform föredrar du?

10540 1 68

funderar på vilka förhållandeformer folk här föredrar. termerna jag använder är fullständigt ad hoc, och be mig inte om källhänvisningar, skulle behöva plugga polytermer i ett halvår för att få någon överblick över vad folk gillar att kalla olika relationsformer.

motivera gärna.

Senast ändrad 18 Oct 2013, 14:12 av André Vifot Haas

öppen polyamori. relationsanarki har sina poänger, men människor tänker väldigt språkligt så jag upplever det som opraktiskt. det finns en poäng med att veta var man har varandra, överlag. men jag har drag av relationsanarkist också, för jag tycker inte att man alltid ska definiera alla relatione utifrån en bestämd mall. men ibland kan det vara bra att tillåta sig att använda befintliga termer, även om de är begränsande så tillför de bra saker i kommunikationen ibland.

Spana också in:


SOMBI:
beroende på vad
beroende på om man är okej med fasta sexuella relationer (att ligga med samma personer upprepade gånger under längre tid) eller bara lösa sexuella relationer ("ligga runt", typ). i första fallet är det polygami utan polyamori, i andra fallet är det ett "öppet förhållande" (gillar inte att använda den termen, riktigt).
notera att de begrepp som jag använder inte är helt korrekta, min användning speglar mer vedertagen användning än faktisk betydelse.

SOMBI:
handlar väl mer om att partnern alltid är med, då blir det ju en annan sak kanske. vad äckligt det låter när man säger så. men det blir ju ändå ett monogamt förhållande liksom. 
jaha, du menar typ trekanter och orgier? nej, då antar jag att det kan räknas som monogami fortfarande. eller någon variant av swingning, kanske. aldrig satt mig in i hela den grejen. när jag haft sex med fler än två personer så har det inte varit direkt uppstyrt.