Forumet - Vilken grafikkotstillverkare ska jag välja? (gäller kylning på GTX460)

Vilken grafikkotstillverkare ska jag välja? (gäller kylning på GTX460)

552 0 14
Hej! Jag har bestämt mig för att byta ut min 2 SLI kopplade GeForce 9800 grafikkort mot 2SLI kopplade GTX460kort. jag har bestämmt mig för att köpa antingen ZOTAC eller GIGABYTES GTX460. Skillnaden mellan dom är att Zotac har en radialfläkt på deras GTX460 (inkappslad centrifrugal fläkt) som blåser kylluften vägrätt över grafikkorten och har sina utblås lägst bak, alsto så kommer ingen varmluft ut i chassit.
GIGABYTE har en Windforce kylning, vilket är att de har 2 stora fläktar som sitter på toppen av kortet och blåser kylluften ner över kortet. Eftersom jag ska köra SLI så har jag hört att med denna lösning så finns det risk att det blir dålig cirkulation mellan grafikkorten och at det billdas en "varm luftficka" över det översta kortet, vilket innebär mycket dålig kylning på det. Jag har en DELL XPS630i Med medium tower chassi. Luftcirkulationen är bra då jag har 120mm fläktar i fronten som blåser kylluften rakt på grafikkorten och ut därbak. Var på net on net å tittade på korten och frågade om råd, men de visste inte vad som var bäst. Han som jag snackade med föredrog ändå GIGABYTE. Så, ja, vad ska jag välja, vad tror ni?

Mvh,
J-P

Spana också in:

Tjoge94:

jag sa det, men han trodde inte det skulle spela nån större roll, kollar på andra forum på nätet, blir inte klok, den ena säger emot den andra överall[confused]t


Anledningen för att folk tar dig oseriöst här är just pga. att du har en DELL XPS630i.

Du har SLI hmmm.... Men jag tror du måste byta nätaggregat. Byt till Corsair. Jag har inte själv SLI så jag kan inte hjälpa dig. Ska du dessutom inte byta resten av datorn? Jag menar din processor och ram minne kommer ju inte hänga med grafikkorten.