Forumet - Vilken hårddisk har du i din dator?

Vilken hårddisk har du i din dator?

342 1 6
Jag undrar vad du har för (mekanisk snurrande) hårddisk i din dator. Stationär liksom laptop. i min stationära har jag tre stycken 3,5" 1TB diskar

Western Digital WD1001FALS
Western Digital WD10EACS
Western Digital WD10EADS

Och i min laptop har jag en 2,5" 500GB Western Digital WD5000BEKT.

Har inte satsat på SSD-disk då pappa sagt att SSD-diskarna "tappar minnet". Samt att SSD-diskarna inte lämpar sig för långtidslagringar då de garanterat troligen tappar minnet på sikt.

Följdfråga - vad har du för operativsystem installerat? Jag har MS Win 7 Ultimate i min stationära och MS Win 10 Pro v1709 (creators update) i min laptop. Ska tillägga att det är pappa som fixar allt med din dator.
Kör SSD för själva Windows, det blir mycket snabbare att starta datorn och den kommer att prestera bättre när det gäller vanliga program som t. Ex  chrome, förutsatt att de är installerade på ssd:n.

Jag har en 1tb seagate barracuda 3.5" och en western digital, tror den var svart också, på ungefär 640gb. Har även en ssd på 128 gb där jag har Windows 10 Home eller om det är Professional, vet inte riktigt. 
120 GB Samsung EVO 750 SSD (med Windows 7)
500 GB Samsung EVO 840 SSD
2TB Seagate HDD
320GB gammal Samsung HDD

*Askungen*: Har inte satsat på SSD-disk då pappa sagt att SSD-diskarna "tappar minnet". Samt att SSD-diskarna inte lämpar sig för långtidslagringar då de garanterat troligen tappar minnet på sikt.
Även om SSDs kan "tappa minnet", så har de väldigt lång livstid och det krävs väldigt mycket för att de ska slitas ut. Faktum är att en klassisk HDD oftast har mycket kortare livstid än en SSD, det vill säga att en vanlig hårddisk antagligen kommer gå sönder mycket snabbare (eller "tappa minnet" om man så vill) än en SSD. Sen kan det ju såklart variera, man kan ha väldigt otur med en SSD eller väldigt tur med en HDD.
Den enda fördelen en HDD egentligen har gentemot en SSD är att de är väldigt mycket billigare per GB.

Spana också in: