Forumet - Vilken högskola/universitet ger en bra civilingenjör utbildning

Vilken högskola/universitet ger en bra civilingenjör utbildning

783 0 34
Hej hej!

Jag går just nu i tvåan på gymnasiet. Jag vet redan nu att jag vill läsa någonting inom civilingenjör och då undrar jag om det finns en bra arbetsmarknad för civilingenjörer. Vår Syv är har tagit ledig så därför vänder jag mig till er om ni har något förslag :) 

Spana också in:


limet:
Tack för svar! 
Får man fråga, varför just de tre? Finns det några skillnader mellan dessa skolor som du vet ? :)
Dom tre rankar högt i olika rankningar. Finns nog inte så många som har pluggat ett helt ingenjörsutbildning i alla de tre städerna för att kunna säga skillnaderna. De största skillnaderna är väl staden och studentlivet. Vad för ingenjörslinje vill du studera till? 
Skillnaden mellan de hög/universitet som du har nämnt är vilka master program som skolon ger ut. Vissa program har flera masterprogram än andra. För att ta ett exempel så finns det många master program inom teknisk fysik hos Kth, och mindre hos Uppsala universitet. Kth är en bra ingenjör skola, dock så tycker jag att de är lite dåliga på att lära ut på ett pedagogiskt sätt. De har en attiyd som "Äsch våra elever är så pass smarta så de kommer klura ut det själva snart" (jämfört med Lund och Uppsalas universitet.) 

Kurschemat är också som skiljer sig mellan de skolar som du har nämnt. Vissa väljer att enbart plugga matte i en termin och andra väljer att blanda flera kurser i en termin.
När du söker jobb så spelar det inte så stor roll om du har tagit examen från Kth eller Chalmers. De viktigaste är personligheten och den sociala-kompetens som företagen kräver. 
En person från Uppsala kommer få samma chans att få ett jobb så som en person från kth  kth, chalmer och så vidare...


Därför är det väldigt viktig för dig att kunna välja en skola som du tycker passar dig bäst (studentliv, stad, vänner eller annat) 
Vissa skolor har också bra kontakt med näringslivet, detta är också en annan punkt som skiljer skolorna åt.