Forumet - VILKEN HUNDRAS?!

VILKEN HUNDRAS?!

381 0 23

Spana också in:

confuzzled:

Okej, nu är det så att jag kanske ska få en hund, inte än men dt finns funderingar. Jag har hittat en hundras som jag avgudar hur mycket som helst! Men problemet är bara att jag inte vet vilken ras det är... Snälla någon kan ni säga vilken ras den här hunden är??


Du har hittat en hund som du avgudar men vet inte vad rasen heter? Det är ju inte utseendet som du ska kolla på först. Gissar ialla fall att det är en tollare (nova scotia duck tolling retriever).
confuzzled:

. Jag har hittat en hundras som jag avgudar hur mycket som helst! Men problemet är bara att jag inte vet vilken ras det är...


Så du har inte läst på något om rasens sinnelag eller hur den är eller.. någonting? Man ska inte gå efter utseendet i första hand. Fail.
Svar på vilken ras det är finns redan - nova scotia dock tolling retriever, även kallad Tollare. Som någon redan har sagt är det en väldigt krävande hund och innan man skaffar en valp så borde man (som jag hoppas att du vet) kolla upp rasen ordentligt innan man bestämmer dig.

Att välja fel ras är bland det värsta man kan göra i hundköp.

Jag skulle råda dig att istället för att förälska dig i en bild på valpen (som jag inte vet om du har gjort, du kanske har extremt mycket erfarenhet av rasen, trots att du inte vet namnet på den) så kanske du kan skriva ett inlägg och skriva vad du vill ha av din hund. Exempelvis hur mycket motion du är villig att ge, pälsvård, vilken sorts aktivitet, storlek, syfte osv. Låt allt sådant bestämma vilken hund du ska köpa och se utseendet som ett extra plus!