Forumet - Vilken ideologi och vilket parti tillhör jag?

Vilken ideologi och vilket parti tillhör jag?

4676 1 61
Jag blir myndig ungefär en månad före riksdagsvalet 2014. Jag ser verkligen fram emot att få rösta för första gången! Problemet är att jag inte hittar något parti som passar mig. Jag letar och letar men hittar inget. Så nu vänder jag mig hit och får förhoppningsvis svaren jag letar efter. Jag är liberal i dem flesta frågorna. Jag tycker att marijuana ska vara lagligt, jag är för åtskillnad mellan stat och religion, jag är för gayäktenskap, jag är för ekonomisk frihet och jag tycker att dem rikaste ska betala högre skatt. Jag är dock konservativ när det kommer till invandring. Självklart ska vi ha invandring. Det är en bra sak! Men dock tycker jag att vi ska minska invandringen för det som känns som att vi tar in mer än vad vi klarar av att hantera. Finns det någon liberal ideologi som förespråkar konservativ invandringspolitik? Om det finns vad heter då den ideologin? Finns det något parti i Sverige som förespråkar den ideologin? Om inte finns det något parti som i alla fall står nära? Uppskattar svar för det här är något jag inte kan sluta fundera över. Tack på förhand [smile]
Sverigedemokraterna är det enda parti som jag känner till som förespråkar en restriktivare invandringspolitik.

Det finns även partier likt Nationaldemokraterna och Svenskarnas Parti, med dessa förspråkar utvisning av alla som icke är svenskar.

Som högersympatisör är det av ideologiska skäl även ofta lättare att rösta på Sverigedemokraterna än Socialdemokraterna då Sverigedemokraterna påminner om Socialdemokratins högerfalanger.

Det finns två väldigt liberala partier i Sverige, Folkpartiet och Klassiska Liberala Partiet, men ingen av dessa förespråkar en restriktivare invandringspolitik, tvärtom.

Spana också in:

vänsterpartiet är det enda av riksdagspartierna som förespråkar en avkriminalisering av droger för personligt bruk. de är också rätt förtjusta i tanken på att rika ska betala högre skatt. alla riksdagspartiet är så vitt jag vet för en fortsatt åtskillnad mellan kyrka och stat, och de flesta är för homoäktenskap.

man är oftast tvungen att välja vilka punkter man tycker är viktigast och rösta därefter. inget parti kommer helt passa in på dig.
andersfrånnorge:

Någon som vet vilken ideologi jag står närmast?


Beror ju alldeles på, som sagt, vad du vill lägga fokus på. Är invandring din hjärtefråga är det ju Sd nästa, ifall det är att rika ska betala mer får du rikta dig åt vänster och är det liberalism (vilket rimmar illa med det förra) får du sätta dig ner och vänta på bättre tider, alternativt rösta ett liberalt parti utanför riksdagen. Dock har miljöpartiet en väldigt tolerant HBTQ-politik.