Forumet - Vilken mobil är bäst för mig?

Vilken mobil är bäst för mig?

1206 0 54
Känner mig mycket gammal och oinsatt med alla smarta telefoner nowadays. Jag vill ha en mobil jag kan smsa relativt billigt med, ringa, surfa på internet och sådära. Är en fattig studerande (eller jag kommer vara inom några månader) så har inte råd med hysteriskt dyra lurar.

Jag inser att det kan vara dags att skrota min gamla knallgröna motorola då den börjat fungera lite skumt, men känner mig så vilsen i dagens mobiltelefonträsk. Tipsa mig om trevliga telefoner så jag kan luska lite själv. Och varna mig för dåliga köp.

Tack och hej.

Spana också in:

Postorderhoran:

Tipsa mig om trevliga telefoner så jag kan luska lite själv.


Samsung Galaxy S är nere under 3000kr nu, förra årets modell, men klart prisvärt köp som dessutom kommer med senaste versionen av android. Har fortfarande grym hårdvara och en av de bästa skärmarna. Har du pengarna är den nog bästa köpet just nu [y]

ZTE Blade verkar vara ett bra budgetalternativ, för 1500kr får man jävligt mycket för pengarna. Den är inte grym på något sätt, men den har allt men behöver och den är billig. Fått bra betyg i tester med. Kanske är budget-grym [crazy]

HTC Wildfire är ganska nice med, lite dyrare än ZTE Blade, men med radio, blixt till kameran och kanske lite snyggare. Dock samma processor och grafik som ZTE Blade, så ingen större prestandaskillnad där [confused]

Undvik Sony Ericssons Androidlurar (utom Arc), dem har stora problem med att uppdatera sin mjukvara [ops]

Varför nämner jag inte Iphone? För att dem är dyra, även två år gamla Iphone 3Gs kostar fortfarande över 4000kr [n]
zIGGE:

Har ingen kamera blixt. Bra mobilkamera utan blixt. Och är ful, plastig, tråkig att hålla i. Ofta sämst batteritid.


Att den saknar blixt är störande, det kan jag hålla med om. Hurvida den är snygg eller inte är ju enbart en smaksak, tycker de flesta smartphones ser ganska trista ut. Tråkig att hålla i? Den känns plastig för att den är gjord av plast, men den är också jävligt lätt och tunn, vilket inte är helt oviktigt då smartphones lätt blir klumpiga, jag tycker det kompenserar. Batteritiden är bättre än på de flesta andra smartphones med stora skärmar, dessutom har alla smartphones mer eller mindre dåliga batteritider, med normalt användande får man räkna med att ladda minst en gång om dagen.

zIGGE:

Ska uteslutas.


Känner du för att presentera ett bättre alernativ då, eftersom mitt var så hopplöst? Eller nöjer du dig med att vara gnällig och okonstruktiv?
stereo total:

Köpte min för typ 300 på clas ohlssons. Man kan smsa och ringa med den. Det räcker för mig. Och så kan jag tappa den i golbet/asfalten utan att bi nervös.


det är typ en sån jag har nu, den kostade väl runt tusenlappen julen 2006. sedan dess vet jag inte hur många gånger jag tappat den medan jag cyklat, rakt i stallgolvet, på hårda kanter i badrummet... tyvärr har den börjat sluta ringa och vibreringsgrejen funkar inte så bra till och från, så känns som om det är dags att ta förväl snart. Rip.

isola:

Två sec senare skuttade jag ut från Expert med en rosa telefon i påsen.


åh, vad var det för fint???
Postorderhoran:

en 2006. sedan dess vet jag inte hur många gånger jag tappat den medan jag cyklat, rakt i stallgolvet, på hårda kanter i badrummet... tyvärr har den börjat sluta ringa och vibreringsgrejen funkar inte så bra till och från, så känns som om det är dags att ta förväl snart. Rip.


Köp en ny i samma modell? Dom är så praktiska.
Pheadrus:

Känner du för att presentera ett bättre alernativ då


Nej

Pheadrus:

Eller nöjer du dig med att vara gnällig och okonstruktiv?


Hon är inte som du och osocialt technogasmar på en lur endast för att den är mer onödigt teknisk avancerad vars förbättringar inte används någonstans(förutom skärm), med brist på komfort, utseende, känsla (+ utan blixt, rent 80tal).

Håll dina brister för dig själv.
zIGGE:

Hon är inte som du och osocialt technogasmar på en lur endast för att den är mer onödigt teknisk avancerad vars förbättringar inte används någonstans(förutom skärm), med brist på komfort, utseende, känsla (+ utan blixt, rent 80tal).


...va? vilka "förbättringar" (wat) på galaxy s används inte frekvent av denna mobils användare? har inte full koll på allt som finns på denna mobil, men jag har en nexus s, som väl i princip är samma mobil, har jag för mig. dock med blixt och nfc, samt snygg google-logga. jag använder då i princip alla funktioner utöver typ nfc (som jag hoppas kunna använda i framtiden) och ett par sensorer som nog kostade minimalt mycket. typ termometer (wtf) och förmodligen inte heller magnetometer, vet inte vilken app som skulle använda det sistnämnda. möjligen google maps eller dylikt. eller menade du något annat? gyroskop, wifi, bluetooth? samtals- eller sms-funktion?

nej, de funktioner den har finns där för att de används, och de som inte används kostar förmodligen nästan ingenting att trycka in.

dzjugasjvili:

sony ericsson k610i heter den.


kan du köra quake 3 på den? om inte så är den fullständigt oanvändbar.
Leijonsparf:

kan du köra quake 3 på den? om inte så är den fullständigt oanvändbar.


nej, men i gengäld fungerar den alldeles utmärkt som sköld mot tekniktramsande människor som vill diskutera vilken mobil som är bäst. den signalerar nämligen helt tydligt att jag lika gärna skulle vara utan en mobil ifall alternativet fanns.