Forumet - Vilken person har betytt mest för er i ert liv?

Vilken person har betytt mest för er i ert liv?

4451 0 70

Spana också in:

Mormor. Åh, nu kommer jag börja gråta (färskt sår - hon gick bort i våras). Min älskade mormor har funnits med mig genom hela mitt liv, från dagen jag föddes till 7 mars i år. Alltid har hon varit närvarande, bott ca fem minuter bort och tillbringat alla dagar hemma hos oss. För oss har hon aldrig varit "avlägsen" på något sätt, utan mormor är en del av familjen och hon var alltid hemma hos oss och tittade på TV, hjälpte till i köket, med tvätten osv.

När jag var liten var hon som min barnvakt, eftersom hon alltid var hemma. Så man kan säga att det var hon som uppfostrade mig, lite, eftersom det var hon som fanns där när mina föräldrar jobbade - dvs. typ hela tiden. Hon var den som kände mig allra bäst och har varit med igenom alla faser i mitt liv, och alltid älskat mig villkorslöst. Hon var en sån kvinna som aldrig begärde någonting tillbaka, hon bara gav och gav och gav. Jag beundrade det hos henne, hon var verkligen en så himla god människa. 

Jag brukar säga att hon var min första och bästa vän. Det stämmer verkligen. Hon är utan tvekan en stor faktor till varför jag blivit som jag är idag. Hon formade mig. Hon trodde på mig, när jag själv inte ens visste vem jag var. Hon blev gladare än mig för mina framgångar - när jag tog ut min examen så grät hon. Jag hade aldrig hört henne gråta, inte ens när hon behövde begrava sin egen son fem år tidigare. Hon grät aldrig. Men när jag tog min examen så var det nästan så att hon hyperventilerade av gråt. Hon älskade mig så djupt, som sin egen dotter. Hon sa det hela tiden. Hon sa alltid hur stolt hon var över mig. Och jag minns att hon alltid brukade säga att "jag älskar mina barn, och jag älskar mina barnbarn, men du och jag har något speciellt". Det var verkligen så. Vi hade ett speciellt band som jag alltid kommer att vara tacksam för. 

Usch usch usch, saknar henne så mycket. Men hon inspirerar mig fortfarande, trots hennes bortgång. Hon finns alltid där, i mina tankar. Och hon kommer alltid att spela en viktig roll i mitt liv oavsett om hon finns här fysiskt eller inte. 

amsi: alla män som hade den rollen har behandlat mig dåligt. rbn är ngn jag ser upp till väldigt mycket, och har varit olika personer i olika perioder av mitt liv, men är nog ingen som kommer att bestå på d här viset.
Jag hade tänkt en person eller personer som man tycker har betytt mest. Det behöver inte vara något som varar hela livet.

ply: det känns ganska klyschigt men jag måste säga min pojkvän, vi har utvecklat en totalt öppen och ärlig relation där det finns massa rum att utvecklas individuellt och jag mår bättre än jag någonsin har mått med honom.
Skit i klyschor, det är din upplevelse som är det viktiga. Det verkar vara en fin relation ni har, det viktigaste tycker jag är just respekten för varandras individuella frihet.

amsi: har du någon sådan person?
Min bror står högst. Även min mor men det har svajat fram och tillbaka där. Annars har jag haft svårare för djupare relationer med andra. Jag är också en sån person som kan inspireras och stödjas av karaktärer från böcker och filmer även om det inte är riktiga personer som finns omkring mig.

Razor:
Min bror står högst. Även min mor men det har svajat fram och tillbaka där. Annars har jag haft svårare för djupare relationer med andra. Jag är också en sån person som kan inspireras och stödjas av karaktärer från böcker och filmer även om det inte är riktiga personer som finns omkring mig.
varför?

det är ju bra, skönt att kunna göra