Forumet - Vilken psykisk sjukdom/funktionshinder skulle du anse vara värst att ha/få?

Vilken psykisk sjukdom/funktionshinder skulle du anse vara värst att ha/få?

4367 0 75
Ja som rubriken lyder, vilken psykisk sjukdom/funktionshinder skulle du tycka vore värst att ha eller bli diagnostiserad med?

Jag skriver både ha och diagnostiserad för att en del tycker att själva diagnosen är hemsk att ha men att symptomerna är okej men man vill helt enkelt inte bli förknippad med det namnet. Hoppas ni fattar vad jag menar med just den meningen. [crazy]
Basket_Case:

Borderline personlighetsstörning (Du röstade på detta alternativ)


För man blir inte behandlad kul alls med denna diagnos för folk tror automatisk att man är en blodssugare som bara är självisk och skiter i alla andra.

Men jag är även rädd att få diagnosen Aspergers syndrom och varför är rätt komplext, vet inte riktigt om jag kan få ut det "varföret" i ord.

Spana också in:

Underlig:

Grejen är ju inte diagnosen, det är ju att ha själva sjukdomen. För ett namn på det förvärrar ju inte allting 10000000ggr.


Det klart det inte är, det är därför jag har dubbelformulerat frågan med ha och diagnostiserad. För en del tycker att själva problemen är värst medan en del tycker att ha själva diagnosen är värst.

Jag är en sådan som mår sämre av att få en diagnos för då får man ju på papper att man är störd och det är värre än att ha själva problemen. I alla fall för mig.
Basket_Case:

Schizofreni


Verkar plågsammast och mest handikappande att ha. Oxå något man kan bli frihetsbedrövad och LPTad och fråntagen sin rätt att själv bestämma över medicinering osv

ADHD och panikångest är väl ganska vanligt och accepterat, det senare går även att bli fri från. Asperger verkar oxå ok, även om det inte är lika vanligt, så är det ju inget pinsamt lr att man skulle bli anklagad för att va galen...