Forumet - Vilken "relationsstatus" trivs du bäst med?

Vilken "relationsstatus" trivs du bäst med?

3440 0 331
Visste inte vad jag skulle kalla det så fick bli relationsstatus även om det främst handlar om formen för relationerna. Har även använt det sätt att se på relationer och förhållanden som jag själv utgår ifrån så kan hända att du inte har samma syn på det, men försök utgå ifrån själva sakfrågan istället för att hänga upp dig på språkbruket. [smile]

Förklaring av hur jag här använder begreppen (observera att detta är inget du måste hålla med om, men utifrån dessa definitioner är omröstningen utformad så de gäller i denna tråden):

Relation relationer har du på något sätt till alla människor du någonsin träffat eller på något vis har en koppling till. Det kan vara din bästa vän, din pojkvän/flickvän, din farmor, din lärare, personen du hatar, osv. Dessa kan se ut på olika sätt och utvecklas i olika stor grad.

Förhållande innebär att man har någon typ av överenskommelse med en eller flera andra personer om att man "tillhör" varandra (dvs. du har ett ansvar gentemot den/de andra att agera på ett visst överenskommet sätt, kan t.ex. vara att du inte har sex med folk utanför förhållandet utan den/dessas tillåtelse). Förhållande kan antingen vara fasta eller öppna, skillnaden ligger främst i hur långt ni får gå i andra relationer och hur mycket de som ingår i förhållandet har att säga till om angående t.ex. sex utanför förhållandet (i ett fast förhållande måste du ha den/de andres/andras tillåtelse, medan du i ett öppet har en viss form av självbestämmanderätt. Men du tillhör fortfarande främst en eller flera personer även i ett öppet förhållande). Även ett KK-förhållande, alltså ett förhållande där man enbart har sex med varandra, kan vara ett förhållande eftersom det innehåller en slags överenskommelse. Om det kan avbrytas när som helst, KK:n inte har något att säga till om vem mer du har sex med, osv. kan det dock vara endast en nära relation.

Monogamt/polygamt är hur många som innefattas i förhållandet. Monogama förhållanden innefattar endast två personer medan polygama innefattar tre eller fler.

Inget förhållande/relationsanarki du vill inte ha förhållanden med folk utan föredrar att låta varje relation utvecklas för sig i olika stor grad. man gör alltså ingen skillnad mellan att t.ex. vara vän eller att vara pojkvän/flickvän på samma sätt som ett förhållande gör där du har en viss avgränsning av hur intim de olika sorternas relation är. Skillnaden mot ett öppet förhållande är att du inte behöver ta hänsyn till någon annans vilja eller tyckande då du inte "tillhör" någon oavsett hur nära relation/relationer du har till folk. Om jag är relationsanarkist kan jag t.ex. fortfarande ha en person jag träffar varje dag och har en jätteintim relation till men den kan upphöra närsomhelst så fort någon av oss känner för det och jag kan utan hinder ha andra relationer parallellt om jag vill. Skillnaden gentemot att föredra att vara singel (i den här pollen då alltså) är att du vill ha nära och intima relationer med andra människor medan en singel inte vill det.

Inger förhållande/singel du föredrar att inte ha några förhållanden eller intima relationer. Du vill vara ifred. Kan exempelvis gälla om du är asexuell. Om du gillar att vara singel, alltså obunden till andra, men ändå gillar att ha nära relationer så ska du alltså välja relationsanarki i den här pollen.

Vet att det är mycket läsning, wall of text, osv. men behövdes eftersom det finns så olika definitioner och bruk av de här orden och det behövs lika definition av dem för att pollen ska spela nån roll. [crazy]

Edit: Kan tillägga att tråden handlar inte om vad du har för relationsstatus nu, vad du tror är möjligt, vilka former du kan tänka dig, osv. utan bara om hur du absolut helst vill att dina relationer eller förhållanden ska se ut.
Bara Ta Allt:

5) Inget förhållande/relationsanarki. (Du röstade på detta alternativ)


Föredrar att låta varje relation utvecklas för sig, tycker inte om att ha skyldigheter gentemot andra personer eller vara tvungen att umgås, osv. Beror främst på tidigare erfarenhet av påfrestande förhållanden.
Luna Lovegood:

Men åh. Vad ska jag rösta om jag endast är intresserad av ett monogamt, fast förhållande. Men jag är inte intresserad av att ha ett förhållande just nu. Men ska jag ha ett vill jag ha ett monogamt, fast. Och jag vill ju inte vara singel hela livet. Så.
Vad ska jag rösta? Vavava??[blush]


[crazy]

Bara Ta Allt:

Edit: Kan tillägga att tråden handlar inte om vad du har för relationsstatus nu, vad du tror är möjligt, vilka former du kan tänka dig, osv. utan bara om hur du absolut helst vill att dina relationer eller förhållanden ska se ut.


Då ska du alltså rösta på "1) Fast förhållande, monogamt". :)

Spana också in:

Bara Ta Allt:

1) Fast förhållande, monogamt. (Du röstade på detta alternativ)


Detta är vad jag är mest bekväm med, men under förutsättning att jag inte skulle bli för svartsjuk (jag har inte testat, så jag vet inte om jag skulle bli det eller ej) så skulle jag mycket väl kunna tänka mig:
Bara Ta Allt:

4) Öppet förhållande, polygamt.

jobbig du är, jag vet inte riktigt vad jag trivs bäst med. för tillfället känns inte förhållanden som min grej riktigt, så:

Bara Ta Allt:

5) Inget förhållande/relationsanarki. (Du röstade på detta alternativ)


men det kräver ju faktiskt en del från de involverade parterna eftersom normen ser annorlunda ut. det är svårt att undkomma visa förväntningar gällande hur en kärleksfull och sexuell relation ska se ut och känslorna kan ta överhanden. jag kan därför även tänka mig:

Bara Ta Allt:

1) Fast förhållande, monogamt.


någon gång i framtiden, just eftersom det verkar enklast.
Bara Ta Allt:

Vilken "relationsstatus" trivs du bäst med?


Suck, råkade trycka när jag kom in på sidan direkt :(

Men sitter och velar mellan öppet monogamt och relationsanarki [crazy]
I teorin har jag svårt för att vara någons "ägodel" och inte få göra som jag vill, samtidigt som jag har den där jävla flickdrömmen från barndomen att leva tillsammans med sin partner, skaffa familj osv...
Bara Ta Allt:

5) Inget förhållande/relationsanarki. (Du röstade på detta alternativ)


Har i princip visserligen inte provat något annat heller, men ändå. Känns som om jag är lite för nyfiken på människor för att nöja mig med ett förhållande. Gillar att vara snigel.