Forumet - vilken religion? (För ateister och liknande)

vilken religion? (För ateister och liknande)

1108 0 17
Jag har aldrig träffat på några problem, men såvitt jag förstått är ingen av mina vänner religiösa, även om någon säkert rent formellt tillhör någon religion på papperet. Min gissning är att jag skulle finna det svårast att oavsett religion vara vän med någon person som visar intolerans mot andra sätt att leva än hns eget och vill missionera och få mig att konvertera, men en sådan person skulle jag troligen inte vara vän med i vilket fall som helst.
Som icketroende finner jag kristendomen svårast att ta till mig eftersom det är en rotad del i kulturen jag är uppväxt i samtidigt som det är så långt borta från vad jag själv tror. För mig är det mycket lättare att acceptera andra religioner eftersom jag i huvudet ändå accepterat det som främmande eller exotiskt. Svårt att förklara, men nån kanske förstår hur jag tänker.

De bästa religiösa diskussionerna jag haft har varit med muslimer. Tror faktiskt inte att jag någonsin träffat någon som bekänt sig till buddhistisk/hinduistisk tro [sad] Vad tråkigt.

Spana också in:

mynona:

Min gissning är att jag skulle finna det svårast att oavsett religion vara vän med någon person som visar intolerans mot andra sätt att leva än hns eget och vill missionera och få mig att konvertera, men en sådan person skulle jag troligen inte vara vän med i vilket fall som helst.


Jag kan tillägga att på grund av ovanstående så utgår jag ifrån att det är aktivt religiösa inom de tre abrahamitiska religionerna judendom-kristendom-islam som jag skulle finna det svårt att hitta någonting gemensamt med, eftersom dessa tre har fått ateister att associera religion som begrepp med missionsiver och intolerans
Har vänner och bekanta som är kristna och muslimer. Har aldrig haft problem med dem. Min erfarenhet av religiösa är att de oftast är mogna och ödmjuka människor som är lätta att diskutera med. Sen vet jag ju att det finns riktiga tokreligösa fundamentalister, inte minst i USA, vissa delar av mellanöstern osv. men några sådana har jag själv aldrig stött på (eller ja, har väl stött på en o annan Jehovas i dörren...)
Har aldrig varit vän med någon religiös, fast har stött på religiösa människor genom åren, djupt religiösa muslimer & djupt religiösa kristna.. Båda sorter är precis lika osympatiska & hjärntvättade. [crazy]

Eller just det fan, hade en snubbe i min klass under mellanstadietiden, han & hans familj var mormoner.. Jävligt udda tyckte man på den tiden.. Minns att jag störde mig på honom något.. Men han hade en storasyster som var het as fuck! [cute]