Forumet - Vilken religion "tillhör" du/är du infödd i

Vilken religion "tillhör" du/är du infödd i

1919 1 68
Jag skulle tycka det var intressant att se hur många här på um som tillhör någon religion (och vilken) . Ni behöver inte ju vara troende för att tillhöra en religion. Jag är liksom katolik men inte riktigt troende. Så klicka bara på den ni "tillhör" / är infödd i. ja ni fattar nog vad jag menar 

Spana också in:

Protestantisk kristendom, som de flesta andra. Dock är ju de flesta knappt medvetna om det då den numera är så sekulariserad. 
Är döpt och medlem i svenska kyrkan. Kommer ej gå ur pga de behöver pengarna till välgörenhet. Rätt sjukt att man automatiskt blir medlem där men eftersom de utför så mycket bra (och religiöst obundna) grejer så är det okej tycker jag.

Skulle jag få egna barn skulle jag nog kanske inte döpa dem. Eller i alla fall avbryta om de börjar skrika framme vid dopfunten. Jag var tyst och lugn under hela mitt dop (sett filmbevis) men en av mina kusiner var rosenrasande på sitt. Nu när jag tänker tillbaka på det så var det ju helt sjukt att de inte matade/bytte/lade hn istället för att helt i onödan stå där framme. Men man fick ju presenter/pengar av folk på mottagningen efter så det kanske var värt ett tags obehag i en stor marsipankreation. Ens första jobb typ.
Kristendom (protestant) är dock inte religös och ingen i familjen är det, min Mormor är det men hon vill ju inte tracka på någon annan sin ideologi.

Jag är personligen agnostiker och jag tror på att det kan finnas andar och kanske en högre makt men jag vet som sagt inte men jag grubblar lite över det.

Jag kommer att gå med i Svenska kyrkan när jag blir stor, kyrkan är en bra organisation, de hjälper ju folk och det fungerar som en säker plats. Sedan så vill jag ju bli begravd på en kyrkogård och jag har inget problem med att en präst talar på min begravning och dessutom så blir det billigare när man blir begravd eftersom att man slipper betala en avgift.