Forumet - Vilken typ av bilförsäkring bör man välja

Vilken typ av bilförsäkring bör man välja

640 0 5
Jag håller på att kolla på bil och samtidigt funderar jag över vilken bilförsäkring som man bör ha. Jag vet att det finns trafikförsäkring som man måste ha och sen hel- eller halvförsäkring, men det finns även massa olika tillägg. Antar att det beror mycket på vilken typ av bil det är men finns det några vanliga riktlinjer om när man ska välja tillägg såsom allriskförsäkring, assistansförsäkring eller hyrbilsföräkring. Kör mycket bil men är det bortkastade pengar med något av dessa tillägg?
Du får höra med försäkringsbolagen, de har olika villkor. Och som du säger spelar såklart typ av fordon en roll i det hela. Köper man bil för 5000kr kanske det inte är så jävla värt med försäkring som täcker stöld etc, pga försäkringskostnaderna tenderar att bli högre än bilens värde.. Jag menar, då är det billigare att köpa ny bil.. 

Sök upp bolagen och googla efter recensioner från kunder! 
Jag instämmer med Gruvansson, det är oftast inte värt att ha mer än en trafikförsäkring på billigare bilar. Vidare bör din ekonomiska situation också påverka ditt val av försäkring. Om du skulle råka ut för en olycka och du inte har råd att laga bilen kan det vara förödande. Gällande tilläggstjänster så är det helt beroende på din sits. Du kan läsa om skillnaden mellan trafikförsäkring samt hel- och halvförsäkring här:
http://www.trafikforsakring.nu/skillnad-mellan-trafikforsakring-halvforsakring-och-helforsakring/

Spana också in:


Dips: Jag håller på att kolla på bil och samtidigt funderar jag över vilken bilförsäkring som man bör ha. Jag vet att det finns trafikförsäkring som man måste ha och sen hel- eller halvförsäkring, men det finns även massa olika tillägg. Antar att det beror mycket på vilken typ av bil det är men finns det några vanliga riktlinjer om när man ska välja tillägg såsom allriskförsäkring, assistansförsäkring eller hyrbilsföräkring. Kör mycket bil men är det bortkastade pengar med något av dessa tillägg?
Ja jag skippar nog tillägg om det blir en billigare bil, vilket det lutar åt!