Aviseringar
Rensa alla

Vilket horoskop är du?


Ämnesstartare

Horoskop ska tas med en klick smör, men det ligger fortfarande nåt i det, en del stämmer, en del är skrämmande. 

http://www.astroguide.se/personligt-horoskop/

Väldigt bra sida, bra förklaringar vad de betyder. Om du vet vilken tid du är född är det också bra! Men inte jätte
viktigt, bara att du får strunta i vissa planeter. En del planeter är viktigt att man vet exakt vilken tid på dygnet man är född annars kan man vara ett helt annat tecken. En vissa går till och med ut på det. 

Så vi kommer strunta i Månen och Ascendenten och alla dem andra man behöver veta den exakta tiden.  

Solen är grundpositionen i ens horoskop. Solens plats i zodiaken är mycket viktig och den påverkar hela din personlighet. Soltecknet visar ditt innersta och verkliga jag och din vilja. Den är din medvetna sida och din utåtriktade personlighet.
Tillsammans med Månen och Ascendenten bildar Solen den treenighet som delar på personens jag i horoskopet. Dessa tre är därför de mest avgörande för hur du är som person.


Merkurius
står för all slags kommunikation, den påverkar ditt sätt att tänka och hur du uttrycker dina tankar och idéer. Tar du det lugnt eller hetsar du dig fram mot ditt mål osv. Den visar ditt intellektuella behov och ditt behov av kommunikation. Den är dock bara påverkande och har inte lika stort inflytande som de övriga personliga planeterna.


Venus
spelar en ganska stor roll i horoskopet och är en lyckosam planet som står för tur och en positiv kraft. Den är framför allt knuten till kärlek och visar hur du uttrycker dina känslor i kärleksrelationer och hur din förmåga att charma andra är. Den står också för dina kreativa anlag och pekar på inom vilka områden du har en extra bra chans att lyckas.


Mars
har en ganska betydande roll i horoskopet och man bör se upp med denna då den representerar aggression och våldsamhet. Men samtidigt som Mars är en destruktiv kraft som ofta uppfattat som negativ kan den ibland behövas för att skapa något konstruktivt. Den visar hur ditt temperament är och hur du utrycker din energi, vad du har för karaktärsstyrka. Den kopplas även i viss mån ihop med sexualitet så den kan påverka hur du agera mot en partner.



Solen

Merkurius

Venus

Mars



Solen
Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar.

Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé.

Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida.

Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner.

Lämpliga yrkesval: Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.

Känsligaste kroppsdel: Bröstkorg.

Merkurius
Kräftan är inte särskilt förtjust över att resonera logik och praktiskt tänkande. Kräftan tänker istället mest med ren intuition vilket faktiskt oftast ger överraskande begåvade svar.

Venus
Kräftan är lite försiktig i kärlek och tar sällan första steget. Men väl i en relation är kräftan mycket trogen, omhändertagande och romantisk mot sin partner. Kräftan gör faktiskt ofta allt för att hålla ihop ett förhållande vilket dessvärre kan få rakt motsatt effekt.

Mars
Kräftan uttrycker ofta ilska genom att få den andra att tycka synd om kräftan, kräftan kan vältra sig i självömkan och klagovisor. Men om kräftan ilsknar till ordentligt kan den slå till och bli riktigt sårande mot den andra något som den nästan alltid sedan för djupa skuldkänslor för.



   
Citera
Ämnesstartare


Solen

Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem.

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet.

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka.

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem.

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare.

Känsligaste kroppsdel: Könsorganet.

Merkurius
Skorpionen har ett snabbt intellekt och tycker om att testa gränser och vågar att slänga fram de mest absurda och konstiga idéer för att se saker på ett nytt sätt, att röra om i grytan så att säga. Ibland är de lysande tankar och ibland helt vansinniga.

Venus
När skorpionen blir kär blir den det ordentligt och ingenting kan stoppa den från att få sin älskade. Skorpionen är otroligt passionerade och sexig men trots sin lite farliga glöd en riktig romantiker. Dessvärre är de flesta skorpioner också extremt svartsjuka, vilket kan ställa till det lite.

Mars
Lejonet blir väldigt bestämd när den blir arg och kan bli både oerhört envis och farlig i sin ilska, den driver igenom sin vilja kosta vad det kosta vill. Dessutom är lejonet väldigt stolt av sig och har svårt att erkänna att den gjort fel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mitt soltecken är Skorpion

Månen i Oxen

Ascendenten i Tvillingarna

Dom andra planeterna minns jag inte. Cool

För övrigt... solen är naturligtvis den viktigaste planeten. Månen är vid sidan om solen den planeten som ligger närmast oss och som påverkar oss mest (tänk på tidvattnet). Ascendenten tar jag med eftersom Ascendenten visar hur omgivningen uppfattar mig medans Solen visar mina grunder i astrologin. Glad


   
SvaraCitera

Jag är kräfta. Resten är alldeles för komplicerat för mig. Galen


   
SvaraCitera

Vågen är en charmig sällskapsmänniska som älskar att träffa nya människor. Vågen är helt enkelt speciallist på att umgås med andra. Mycket därför att det ger vågen kunskap och erfarenhet vilket vågen törstar efter, detta kan också ta sig utryck i att vågen (när de inte umgås med andra) slukar böcker eller filmer. Vågen älskar kärleken och tvåsamhet är viktig för vågen och utan en partner eller vänner runt sig känner sig vågen halv och ofullständig. Vågen lägger därför ner mycket kraft och energi på att ordna jämvikt i omgivningen, de avskyr gräl och är mycket diplomatiska och utmärkta medlare i olika situationer. De vill gärna ställa till rätta och lösa konflikter.

Vågens starka önskan att kompromissa och tillfredsställa omgivningens önskningar kan göra att det är svårt att veta vad vågen själv har för åsikt. Vågens strävan efter att vara omtyckt kan resultera i att de gärna lägger sig till med små vita lögner för att undvika motsättningar. Eller också kan de utveckla en manipulativ sida som gör att de kan få saker sin väg utan att den andre ens märker att de blivit manipulerade. Trots sin medlande natur så kan vågen tendera att vara riktigt snarstucken vilket ibland gör att de själva drar igång ett bråk trots alla goda förutsattser.

Vågens sociala behov kan göra att de lätt blir osjälvständiga och har svårt att fatta beslut. Vågen kan oavsett ha oerhört svårt att välja och kan hålla på och väga för och emot i det oändliga. När beslutet väl är fattat kan det vara försent även om det förmodligen var ett ovanligt genomtänkt och bra beslut.

Vågen är inte praktisk och är totalt ointresserad av praktiska saker. Att fixa ett motorstopp eller lägga energi på andra världsliga ting är verkligen inte vågens melodi. Men ingen fara, om någon får hjälp att bära väskor eller att hantera tråkiga vardagssysslor så är det vågen. Vågen är nämligen oftast både vacker och kontaktsökande, vilket gör vågen väldigt attraktiv för det motsatta könet så till den milda grad att de formligen står och hoppar jämfota över att få hjälpa och behaga den charmiga vågen .

Vågar är som sagt mycket kärleksfulla och lätta att älska och innan de finner den rätta så kan de vara riktigt flirtiga och ombytliga i kärlek. Men när vågen väl lovat någon evig trohet så bryter den inte det löftet i första taget utan de håller sig troget till sin livspartner för alltid eller till dess att omständigheterna tvingar dem att besluta annat. Vågen är mycket romantisk och är en sinnerlig och fantasifull älskare. Vågen är barnkär och trivs bäst med en stor familj.

Lämpligaste yrkesval: Allt som har med skönhet och lyx att göra, såsom frisör, konstnär, juvelerare, eller yrken som kräver diplomati, ex. advokat, diplomat, psykolog.

Känsligaste kroppsdel: Stjärten.
  ROFL!


   
SvaraCitera
EGER
 EGER

orange


   
SvaraCitera

Solen
Jungfrun är en riktig liten arbetsmyra som med en oändlig noggrannhet går igenom minsta lilla detalj i ett projekt ofta kan det faktiskt bli så att jungfrun ser för mycket till detaljerna och blir lite väl pedant vilket gör att de faktiskt kan missa helheten. Jungfrun är mycket analytiskt har god stilkänsla och är suveräna på att organisera men trivs bäst med att jobba i kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur då de inte förväntar sig något erkännande av sitt hårda arbeta utan oftast är fullt upptagna att beta av nästa uppgift. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva men också på omgivningen. De är mycket plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting skall gå till och de vill helst att alla andra skall göra likadant. Igengälld ger de ovillkorligen och gärna sin tid och kraft till andra.

Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och de oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kalla fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. Jungfrun tror sig gärna veta vad som är bäst för människor i omgivningen något som gör att vissa kan uppfatta jungfrun som intolerant när jungfrun egentligen bara är omtänksam och vill hjälpa. .

Jungfrun har känsla för stil och de lägger mycket tid på hur både deras hem och de själva ser ut. Jungfrun ser därför ofta mycket bra ut och är alltid lika fräsch och välklädd. .

Jungfrun är ofta krävande i val av partner och de är dessutom ganska blyga och har svårt att visa sina känslor. Men när väl den rätta dyker upp blir jungfrun en hängiven partner som med stor beslutsamhet kommer hålla förhållandet vid liv.

Lämpliga yrkesval: Alla som fordrar noggrannhet och analys, ex. Lärare, ekonom, utredare, statistiker, revisor , hälsokonsult eller kurator.

Känsligaste kroppsdel: Magen

Merkurius

Jungfrun fördjupar sig gärna i olika tankeställningar och analyserar det in i minsta detalj. Intellektet är logiskt, analytiskt och mycket rationellt. Inga förhastade svar kastas fram utan allt är väl genomtänkt innan det presenteras.

Venus
Vågen kan vara både flörtig och ombytlig i kärlek. Men när den väl hittar en partner är den mycket trogen, romantisk och överöser sin partner med kärlek. Vågen älskar att höra ihop med en partner och vill ofta även gärna ha en stor familj att älska.

Mars
Lejonet blir väldigt bestämd när den blir arg och kan bli både oerhört envis och farlig i sin ilska, den driver igenom sin vilja kosta vad det kosta vill. Dessutom är lejonet väldigt stolt av sig och har svårt att erkänna att den gjort fel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tror inte på sånt men har inge bättre för mig och

Så jag gör en fullständig

vFny0.gif

Mars
har en ganska betydande roll i horoskopet och man bör se upp med denna då den representerar aggression och våldsamhet. Men samtidigt som Mars är en destruktiv kraft som ofta uppfattat som negativ kan den ibland behövas för att skapa något konstruktivt. Den visar hur ditt temperament är och hur du utrycker din energi, vad du har för karaktärsstyrka. Den kopplas även i viss mån ihop med sexualitet så den kan påverka hur du agera mot en partner.


Lejonet blir väldigt bestämd när den blir arg och kan bli både oerhört envis och farlig i sin ilska, den driver igenom sin vilja kosta vad det kosta vill. Dessutom är lejonet väldigt stolt av sig och har svårt att erkänna att den gjort fel.


Venus
spelar en ganska stor roll i horoskopet och är en lyckosam planet som står för tur och en positiv kraft. Den är framför allt knuten till kärlek och visar hur du uttrycker dina känslor i kärleksrelationer och hur din förmåga att charma andra är. Den står också för dina kreativa anlag och pekar på inom vilka områden du har en extra bra chans att lyckas.


När skorpionen blir kär blir den det ordentligt och ingenting kan stoppa den från att få sin älskade. Skorpionen är otroligt passionerade och sexig men trots sin lite farliga glöd en riktig romantiker. Dessvärre är de flesta skorpioner också extremt svartsjuka, vilket kan ställa till det lite.


Merkurius
står för all slags kommunikation, den påverkar ditt sätt att tänka och hur du uttrycker dina tankar och idéer. Tar du det lugnt eller hetsar du dig fram mot ditt mål osv. Den visar ditt intellektuella behov och ditt behov av kommunikation. Den är dock bara påverkande och har inte lika stort inflytande som de övriga personliga planeterna.


Skorpionen har ett snabbt intellekt och tycker om att testa gränser och vågar att slänga fram de mest absurda och konstiga idéer för att se saker på ett nytt sätt, att röra om i grytan så att säga. Ibland är de lysande tankar och ibland helt vansinniga.


Medium Coeli
Medium Coeli är den punkt som vid just ditt födelseögonblick står högst på himmeln. På latin betyder namnet mitthimmel. Den står för hur du uppfattar dig själv och hur du tror att andra uppfattar dig. Detta betyder inte att du verkligen alltid beter dig på detta sätt men ofta förklarar du dina handlingar utifrån MC dvs. jag gjorde så för att jag är så lättretad, känslig osv...
Obs! Vet du inte exakt klockslag blir denna punkt liksom Ascendenten helt fel och då är det bättre att inte ta hänsyn till den.


Jungfrun ser sig själv som en riktig arbetsmyra som går igenom och granskar allt in i minsta detalj. Jungfrun känner att den har en god känsla för stil och lägger gärna lite extra tid på sig själv för att se bra ut. Jungfrun känner att den ibland ställer för höga krav på andra men främst på sig själv, det känns som den aldrig riktigt duger trots alla ansträngningar. Jungfrun tror att andra uppfattar den som väldigt plikttrogen och kanske lite pedant. Ibland känner sig jungfrun som en pekpinne och gnällspik, men i grund och botten vill den verkligen hjälpa andra men har svårt att acceptera något annat sätt än sitt sätt.


Ascendentenär den punkt som vid just ditt födelseögonblick är på väg upp över horisonten i öster. På latin betyder också namnet ascendenten stigande. Den står för din yttre gestalt dvs. vem du på ytan verkar vara och vad andra först lägger märke till hos dig. Det är också det intryck du vill göra på andra och vem du utger dig för att vara. Obs! denna punkt ändras så fort som 1 grad på 4 minuter vilket betyder att den passerar igenom alla stjärntecken på en och samma dag så om man inte vet helt exakt klockslag blir den helt fel och då är det bättre att inte ta hänsyn till denna.
Tillsammans med Solen och Månen bildar Ascendenten den en treenighet som delar på personens jag i horoskopet. Dessa tre är därför de mest avgörande för hur du är som person.


Skorpionen älska att överaska och chockera genom ett oberäkneligt beteende som på vissa kan uppfattas som opålitligt. Skorpionen verkar vara en intensiv och passionerad person även om känslorna aldrig får gå överstyr så skorpionen tappar kontrollen.


Solen
Solen är grundpositionen i ens horoskop den påverkar hela din personlighet. Soltecknet visar ditt innersta och verkliga jag och din vilja. Den är din medvetna sida och din utåtriktade personlighet.
Tillsammans med Månen och Ascendenten bildar Solen den treenighet som delar på personens jag i horoskopet. Dessa tre är därför de mest avgörande för hur du är som person.


Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem.

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet.

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka.

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem.

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare.


   
SvaraCitera