Forumet - Vilket kön hade du helst fötts som om du fick bestämma innan?

Vilket kön hade du helst fötts som om du fick bestämma innan?

1212 0 54
Hade en intressant duschtanke, "titlen".

Cons
Efter långt funderande kom jag fram till att det hade varit intressant att vara tjej, även om mens och barnafödande är ett stort minus. Även att vara naturligt klenare i genomsnitt hade varit jobbig.

Pros
Sen är ju också den ökade risken för sexuella trakasserier inget vidare. Dock är jag hellre offer än förövare.
Ett plus är ju den statistiska andelen högre betyg och flera orgasmer samtidigt( största pluset).

Vilket kön hade du helst fötts som?

Trots att det rent statistiskt på de flesta sätt är lättare att vara ung kvinna än ung man i dagens samhälle så hade jag nog ändå valt man. Både för att jag känner mig hemma i det, men också pga av den hotfulla typ av objektifiering som tjejer drabbas av pga killars beteendeproblem. (+ obehagliga grejer som jag av obekräftade källor hört ska ske med tjejers kroppar då och då)

Spana också in:


Niklas: Jag tänker på utbildning, arbetslöshet, prostitution, droganvändning, missbruk, självmord, psykiska diagnoser, kriminalitet, utsatthet för våld och socialt utanförskap.
du menar att män tror att de inte behöver anstränga sig i skolan/tillåts stöka och får sämre betyg och att social utsatthet följer? det är absolut ett problem. det beror på att det ses som "omanligt" att visa känslor och det beror på samma könsnormer som drabbar tjejer men motsatt, att de ses som "mer känsliga" och "mindre kapabla". fler kvinnor begår självmordsförsök men fler män lyckas. män utsätter andra män och kvinnor för våld, det blir inte roligare som kvinna. det är svårt för alla i samhället men kvinnor gynnas inte av samhällsstrukturen.