Forumet - Vilket ord har fått sämst klang?

Vilket ord har fått sämst klang?

957 0 14

Spana också in:


Nachac: "Feminism" smutskastas av idioter och "jämställdism" hart precis det rykte det förtjänar.
Jaha, jag kan sätta plus på detta, men jag omformulerar ändå för att markera autonomi: 

Feminism missförstås oupphörligen och jämställdism förhärligas av de som missförstår feminismen. Jämställdismen har i mina personliga öron sämre klang eftersom jag associerar dem med dumma personer, dock håller jag med om att ordet feminism bör bytas ut eftersom det ständigt orsakar missförstånd hos dem som mest bör bli upplysta. 

mynona: Feminism missförstås oupphörligen och jämställdism förhärligas av de som missförstår feminismen. Jämställdismen har i mina personliga öron sämre klang eftersom jag associerar dem med dumma personer
^ thread pointmynona: dock håller jag med om att ordet feminism bör bytas ut eftersom det ständigt orsakar missförstånd hos dem som mest bör bli upplysta.
solid point, sedan kan man ju tänka sig att när de som behöver mest bli upplysta är upplysta kan ordet disolva. Man kan ju tänka sig att ordet får ligga kvar, men att man sänker den retoriska nivån och inte pratar om "label" för ens båten är så långt in i hamnen att den omöjligt kan segla ut igen.

Draft: solid point, sedan kan man ju tänka sig att när de som behöver mest bli upplysta är upplysta kan ordet disolva. Man kan ju tänka sig att ordet får ligga kvar, men att man sänker den retoriska nivån och inte pratar om "label" för ens båten är så långt in i hamnen att den omöjligt kan segla ut igen.
Det är en point: "jämställdism" har dålig klang för de kunniga och medvetna, "feminism" har dålig klang för de oupplysta och okunniga, därmed är det senare ett viktigare problem att lösa eftersom kunniga personer dels har lättare överseende och jämställdismen i själva verket är benämningen på ett missförstånd och det inte ens hade gjort något om det avskräckt