Forumet - Vilket p-piller är bäst? (Yasmin, Yaz, Qlaira)

Vilket p-piller är bäst? (Yasmin, Yaz, Qlaira)

3148 0 8
Okej, vet att man reagerar olika på pillrena och blablabla.
Ska nämligen få byta p-piller, IGEN, och barnmorskan föreslog mig tre olika sorter jag skulle kunna börja med. Sorterna var Yasmin, Yaz och Qlaira(som tydligen är ny och ska vara miljövänlig eller något)

Och frågorna lyder;
Vilka av dessa har funkat bäst på er?
Skriv gärna upp några bra och dåliga biverkningar osv.. :)
GapzHax:

Skriv gärna upp några bra och dåliga biverkningar osv


GapzHax:

man reagerar olika på pillrena


Ledsen, men de säger det av en anledning. Jag och min kompis käkade samma p-piller och började samtidigt, hon hade inga biverkningar alls medan jag blev ett hormonmonster med horribla panikattacker. Det är verkligen individuellt. Det finns ingen som är "bäst", även fast 90% av alla som svarar skulle säga att ett av just dessa märken har fungerat bra, så kan det hända att du tar tåget till Crazytown med dem.

Spana också in:

Det enda som kan tänkas ge lite tydligare riktlinjer är varför du måste byta p-piller igen. Är det på grund av tidigare biverkningar som varit jobbiga och är det i så fall på grund av att du kanske är känslig för hormonerna så ska du ju gå efter vilket märke som har minst östrogen i sig.

Det var i alla fall mitt problem, jag klarar inte av vanliga p-piller för jag blir ett sånt hormonmonster (det går i släkten, tydligen) så jag käkar Cerazette, som inte stör mig alls.