Forumet - Vilket parti är värst M eller SD?

Vilket parti är värst M eller SD?

628 0 32
Jag säger inte att M och SD är skadliga på samma sätt. Tror de är olika, samtidigt så är det många som tycker båda är skadliga. Så frågan är, om man bara får välja mellan dessa alternativ, vilket är skadligast?
SD kan ses som skadligt i sig självt, men eftersom SD är ett missnöjesparti så får det bara röster och makt om människor har anledning att vara missnöjda, och det får de genom den försämrade välfärd M orsakar, därmed kan jag se SD som sämre än M, men mindre skadligt, eftersom det är M som ger SD förutsättningarna att skada

Spana också in:


Jag finns nog inte: M
M gör mer skada eftersom de har makt, men SD skulle göra mer skada ifall de hade samma makt som M har idag. SD är en extremversion av M:s politik och röstar som M i de flesta frågor men är dessutom ett grovt rasistiskt parti. Gränsen mellan M och SD är inte så stor som man kan tro.

SD ser t.ex. Ungern som ett föredöme och vill att Sverige ska bli mer som Ungern. Ungern regeras av Moderaternas systerparti och de samarbetar mycket. M samarbetar också med högerpartiet i Spanien som nyligen förbjudit demonstrationer, begränsat aborträtten och mer eller mindre håller på att upplösa demokratin i landet. Det är samma parti som styrde under Franco-diktaturen. Ett parti som är resten från en fascistisk diktatur ser alltså Moderaterna som sin samarbetspartner i Spanien.

Rödingajäveln: SD ser t.ex. Ungern som ett föredöme och vill att Sverige ska bli mer som Ungern. Ungern regeras av Moderaternas systerparti och de samarbetar mycket. M samarbetar också med högerpartiet i Spanien som nyligen förbjudit demonstrationer, begränsat aborträtten och mer eller mindre håller på att upplösa demokratin i landet. Det är samma parti som styrde under Franco-diktaturen. Ett parti som är resten från en fascistisk diktatur ser alltså Moderaterna som sin samarbetspartner i Spanien.
Har absolut ingenting att göra med dagens Moderaterna i Sverige. Du är verkligen desperat med dina långsökta kopplingar. Man kan lätt göra göra liknande kopplingar mellan t.ex. vänsterpartiet och deras historiska flörter med massmördare och totalitarister.

jessijess:
Har absolut ingenting att göra med dagens Moderaterna i Sverige. Du är verkligen desperat med dina långsökta kopplingar. Man kan lätt göra göra liknande kopplingar mellan t.ex. vänsterpartiet och deras historiska flörter med massmördare och totalitarister.
Det är IDAG de samarbetar med partierna Ungern och Spanien. Det är idag de gör dessa saker i dessa länder. Sover

jessijess:
De samarbetar i vilken bemärkelse? De sitter i samma grupp inom EU-parlamentet men vad mer? Nej just det. V sitter ihop med gammelkommunister och Stalin-nostalgiker, för det är ju mycket bättre.
Ja och det är väl helt sjukt att man sitter med partier som just nu håller på att avskaffa demokratin i sina hemländer? De har även utbyten med att de åker på möten hos varandra och liknande. Moderaterna röstade i EU-parlamentet ner Ungerresolutionen, osv.

Vad har V med något att göra? Jag är inte med i V och skiter väl i vad de sitter i för grupper. Det är M vi pratar om.

Rödingajäveln: Ja och det är väl helt sjukt att man sitter med partier som just nu håller på att avskaffa demokratin i sina hemländer? De har även utbyten med att de åker på möten hos varandra och liknande. Moderaterna röstade i EU-parlamentet ner Ungerresolutionen, osv.

Vad har V med något att göra? Jag är inte med i V och skiter väl i vad de sitter i för grupper. Det är M vi pratar om.
Bara poängterar att det är väldigt många fler partier än de svenska Moderaterna som sitter i en grupp i EP tillsammans med andra mer radikala partier. Med tanke på hur det politiska klimatet ser ut i de flesta europeiska länderna så är det nästan oundvikligt att det blir så oavsett vilken grupp man tillhör. T.ex. SD är ju rena mespartiet jämfört med de riktigt extrema partierna som man hittar i nästan alla andra europeiska länder. Detta har väldigt lite relevans. Ett tragiskt försök att försöka koppla Moderaterna med rasism. Ur ett europeiskt perspektiv är Moderaterna väldigt toleranta och för en mycket mer human flyktingpolitik än de flesta andra.

finmatta: M verkar inte gjort så bra ifrån sig de senaste åren...
Jasså? Vi toppar nu världens ekonomier. Skatteintäkterna ökar. Mer jobb skapas än i något annat europeiskt land, jämlikheten mellan könen ökar, vi ses som ett föregångsland och är plötsligt ett attraktivt land att etablera sig i som entreprenör till skillnad från under sossetiden. Allt detta under tidernas värsta finanskris. Fast jag förstår att om man bara läser Aftonbladet och annan rödgrön propaganda så är det lätt att missa det.

jessijess: Bara poängterar att det är väldigt många fler partier än de svenska Moderaterna som sitter i en grupp i EP tillsammans med andra mer radikala partier. Med tanke på hur det politiska klimatet ser ut i de flesta europeiska länderna så är det nästan oundvikligt att det blir så oavsett vilken grupp man tillhör. T.ex. SD är ju rena mespartiet jämfört med de riktigt extrema partierna som man hittar i nästan alla andra europeiska länder. Detta har väldigt lite relevans. Ett tragiskt försök att försöka koppla Moderaterna med rasism. Ur ett europeiskt perspektiv är Moderaterna väldigt toleranta och för en mycket mer human flyktingpolitik än de flesta andra.
Om man sitter i samma grupper som rasistiska partier, har ett utbyte med dem, vägrar att kritisera dem och röstar ner resolutioner mot deras politik tycker jag definitivt att man är delaktig i deras politik och möjliggör den. Det är inte jag utan Moderaterna själva som kopplar sig till en rasistisk politik. Jag tycker det är sjukt att man samarbetar med fascister och rasister.

jessijess: Jasså? Vi toppar nu världens ekonomier. Skatteintäkterna ökar. Mer jobb skapas än i något annat europeiskt land, jämlikheten mellan könen ökar, vi ses som ett föregångsland och är plötsligt ett attraktivt land att etablera sig i som entreprenör till skillnad från under sossetiden. Allt detta under tidernas värsta finanskris. Fast jag förstår att om man bara läser Aftonbladet och annan rödgrön propaganda så är det lätt att missa det.
arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde. skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år. de sociala och ekonomiska klyftorna blir större. jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.

player one:
arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde. skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år. de sociala och ekonomiska klyftorna blir större. jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.
Sysselsättningen har ökat. Drivkrafterna att arbeta har ökat. Därav hög arbetslöshet. 
player one: arbetslösheten är ju högre nu än när de tillträdde.
Alliansen tillträdde 2006 efter en regering som under högkonjunktur inte kunde lösa arbetslösheten, dvs de underbara sossarna och självaste Göran Persson. Strax efter att alliansen tog makten genomgick Europa en av tidernas största finanskriser som helt slog ut mer ansvarslöst ledda nationer. Arbetslösheten ökade kraftigt i hela europa fast i Sverige var ökningen väldigt trivial. Sysselsättningen ökar nu i Sverige, mer än i något annat europeiskt land, vi skapar fler jobb efter att skatter har slopats som bestraffar entreprenörer och investerare, det har blivit attraktivt att satsa på Sverige. Det är simplistiskt och missvisande att bara säga "arbetslösheten är högre än när de tillträdde" som de rödgröna kräken så självgott stoltserar med.

player one: skolan har rasat i internationella jämförelser, trots att de suttit vid makten i åtta år.
Åtta år är inte speciellt lång tid. Det tar väldigt lång tid att förändra skolan så det är inte rimligt att tro att Björklund som skolminister skulle helt lyckas vända utvecklingen på 8 år och få svenska skolan att bli bäst, det hade i så fall varit ett mirakel. Sanningen är att svenska skolan har varit i förfall under en mycket längre period än 8 år.

player one: de sociala och ekonomiska klyftorna blir större.
De har ökat väldigt lite, Sverige är fortfarande bland de länderna med lägst klyftor i hela världen, Sverige är fortfarande en av de länderna med högst skatter i hela världen. Alla de här domedagsscenarion som de rödgröna lurar sina korkade väljare med är totalt orealistiska och inget mer än myter. Och vem fan bryr sig om klyftor? Det viktiga är att bekämpa fattigdom inte klyftor, det är två HELT olika saker. Vad är bäst, att fattig person x tjänar 5 kr och rik person y tjänar 8kr ELLER att fattig person x tjänar 7kr och rik person y tjänar 20kr?

player one: jag vet inte hur du betraktar det som en seger, riktigt.
Som sagt, Sverige toppar nu PWC's index över världens mest framgångsrika ekonomier. Anders Borg hyllas internationellt som bästa finansminister i Europa av många oberoende källor. Sysselsättningen ökar, tillväxten ökar, statsskulden sjunker. Hur du inte kan se det som en vinst är det verkliga mysteriet här.