Forumet - Vilket parti ska man rösta på?

Vilket parti ska man rösta på?

3817 0 43
Jag har absolut noll koll inom de politiska partierna. Jag vet förvisso vad jag vill men inte vad de olika partierna står för. När det gäller partiernas hemsida så förstår jag inte ett dugg.

Det enda jag egentligen vill få fram är ett bättre liv för djur o natur, vill att djur ska slaktas med bedövning, vill ha kvar kronan, vill gå ut ur Eu, jakt - och fiske lagar.

SD har det vet jag, men jag tänker inte rösta på SD p.g.a de är främlingsfientliga.

Är det någon här inne som har koll på vilka partier som uppfyller mina krav?

Spana också in:

Carat:

Det enda jag egentligen vill få fram är ett bättre liv för djur o natur, vill att djur ska slaktas med bedövning, vill ha kvar kronan, vill gå ut ur Eu, jakt - och fiske lagar.


Miljöpartiet. Vänsterpartiet är också bra, men miljöpartiet ansågs som de som var bäst av sveriges partier i djurrättsfrågor, och vi har även fått en bottennotering där Sveriges Jägarförbund ansåg miljöpartiet sämst i jakt och fiskefrågor tack vare vårt motstånd när det gäller säljakt och sådant.

När det gäller fiske-lagar. Kryssa antingen Isabella Lövin som vill stoppa överfisket i östersjön och kommer jobba stenhårt i de frågorna (kommer hamna i fiskeutskottet, i gröna gruppen)
eller Carl Schlyter som jobbar stenhårt med djurrätt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


passaro:

Är nog det enda parti i riksdagen som uppfyller dina krav, skulle jag tro.


MP uppfyller allt förutom att de endast är starkt kritiska till EU, men inte vill gå ur då de anser att man behöver samarbeta i miljöfrågan.
Tennsoldaten:

Möjligtvis MP? Även fast de inte är lika kritiska till EU?


Anarkandi:

MP uppfyller allt förutom att de endast är starkt kritiska till EU, men inte vill gå ur då de anser att man behöver samarbeta i miljöfrågan.


Vänsterpartiet är väl då bättre, då de uppfyller alla hennes krav. Fast det är lite av en prioriteringsfråga från hennes sida iofs.
Carat:

men jag tänker inte rösta på SD p.g.a de är främlingsfientliga.


En allmän uppfattning som inte stämmer. Måhända att partiet bildades av rasister osv. men detta är något som partiet försökt städa bort.
De enda främlingsfientliga inslagen kommer i så fall från enskilda medlemmar i partiet. Detta är dock inte unikt för Sd och inte heller representativt för partiet. [smile]
Miljöpartiet fyller dina krav, vänsterpartiet lika så.

Miljöpartiet vill gå ut ur EU, men nu röstar vi ju EU å då har de bestämt att arbete i team med andra gröna i parlamentet och MP ska föra fram att förnybara energikällorforskning ska vara prioritet nummer ett. Dina andra punkter om djur kommer sen, men de ska tas upp. Lägg en röst på Carl Schlyter i MP, en riktigt schysst kille å rätt rolig. Begåvad talare och vet verkligen vad som behövs.

Jag vet inte riktigt vad jag ska rösta. Det står mellan Carl Schlyter, MP. Gudrun Schyman, FI eller någon lämplig yrkestitel i Vänsterpartiet.

Skippa Sverigedemokraterna, tack :)
Kolla på svt2 nu, det är massa debatter mellan både partiledare och kandidater till valet från de olika partierna.JohnE:

Lägg en röst på Carl Schlyter i MP, en riktigt schysst kille å rätt rolig. Begåvad talare och vet verkligen vad som behövs.


Han är med i debatten jag ser just nu, håller med dig om att han verkar väldigt vettig och schysst.
Hade jag varit 18 hade jag nog röstat på honom.