Forumet - Vilket pronomen använder du?

Vilket pronomen använder du?

8722 1 56
Tycker att det är väldigt viktigt att en inte tvångs- och fel-könar personer och/eller använda fel pronomen bara genom att utgå från dennes utseende, könsorgan eller annan faktor som gör att en placerar människor i fel "fack". Tycker det vore bra om en ffick veta vilket pronomen ni föredrar. Vet att många använder flera pronomen eller olika pronomen vid olika tillfällen, välj då det alternativ du vill bli tilltalad med på um :) kraaaam
Ber om ursäkt för eventuell exkludering

Hjärta

Spana också in:


zxcvbnm: Tycker detdär med hen är fruktansvärt irriterande. Ingen jävel som kan känna att det varken är tjej eller kille om "hen" inte typ cuttar sig, mår dåligt och bara tigger efter uppmärksamhet. Tack för mig, inget hat tack <3
Wow, rimligt att du skriver "inget hat tack" efter att precis yttrat transhat. 
Jag gillar hen, det tog tid att arbeta in det i mitt vokabulär och än idag så kan jag tappa bort mig och kalla folk som inte vill sättas i han/hon facket för fel ting. Jag tyckte väl att hen hade ett dåligt vokalval då du inte kan börja hen till henne helt bekvämt, men det löstes genom att säga hens istället. Det tar väl emot lite men folks rätt till sitt korrekta pronomen är viktigare än hur jag vill böja på ord.

Jag är gärna hen, jag är gärna hon också, bara för att jag trivs väldigt väl i den kroppen jag föddes med men det innebär inte att tycker att vi behöver stämpla alla med ett pronomen som "matchar" deras könsorgan, eller vad de ser ut att vara. Men jag anser också att man inte får bli arg på folk som kallar dig han eller hon, du får snällt säga, upplysa folk om att du inte är han eller hon, du är nämligen hen. Sedan måste du låta personen få säga fel en massa gånger för det är svårt för folk. Du måste vara precis lika förstående som andra är mot dig. 

Vi låter saker ta sin tid, och alla får göra sitt bästa, och de som inte vill vara med? Ja synd om dem. 

Min vän bytte namn, det kom fort och hastigt och hen meddelade att han från och med den dagen inte längre ville heta sitt födelsenamn, utan hade valt ett nytt namn. Det tog mig många gånger innan det nya namnet kändes lika bekvämt i association med denna vän, hade hen blivit arg på mig hade det nog inte gått lika bra alls. 

Wow vad jag pratar i tungor idag, puss och kram!