Forumet - Vill bli känslolös

Vill bli känslolös

2287 1 50

Spana också in:

Phrasedlvoe:

Är överkänslig, det är ganska jobbigt. Inser att alla mina s.k problem kommer försvinna om jag slutar vara en äcklig liten lipsill


Beror det på dåligt självförtroende? DÅlig självkänsla?

Att bli känslokall är inte svaret, bejaka livet ist för att undvika det.
Phrasedlvoe:

Har typ tvångstankar om att min mamma mår dåligt vilket får mig att må dåligt och när jag mår dåligt mår hon dåligt. Måstet sluta må dåligt och sluta känna.


Okej, det du försöker göra är verkligen inte svaret.

har du pratat med någon utbildad? psykolog/kurator? Att försöka trycka bort delar av ditt jag och din personlighet är inte nyttigt och jag tror att det kommer leda till mer problem/ett kasst liv.
Phrasedlvoe:

Hmmm... värt att pröva. Läst att man ska sova så lite som möjligt också, men vill fortfarande kunna fungera i vardagen.


Ah.. det låter inte så bra. Jag sover asdåligt och tycker det är kasst.

Phrasedlvoe:

Om jag slutar med att inte göra någonting? Iaf det är inget problem.Men du tror ej på att utsätta sig själv för obehagliga händelser osv så att man sen knappt reagerar på i-landsproblemen?


Alltså jag menar att du kan vara känslokall ett tag men det kommer påverka dig i längden och du kommer att känna dig nedstämd istället för att du blivit av med allt som är värt, känslorna är faktiskt oerhört viktigt för att vilja leva över huvud taget. Även de jobbiga.
Hmm.. nja, du kan bli mer tolerant. Jag har själv varit mycket mycket känsligare när jag var yngre men har slutat att bry mig om det mesta, om det är positivt är väl en subjektiv fråga.
Hjärtlös:

Ah.. det låter inte så bra. Jag sover asdåligt och tycker det är kasst.


Jag sover omänskligt mycket [blush]
Vill ej leva men måste göra det tills min mamma går bort så jag kan dö med gott samvete, och för att orka leva tills det så måste jag bli känslokall så jag inte tar livet av mig pga dåligt samvete/att hon mår dåligt innan det.

Makes sense?
Nja skulle inte tro det [shake]