Forumet - Vill bli vän med kompisar igen, vad ska jag göra?

Vill bli vän med kompisar igen, vad ska jag göra?

503 0 1
För ca 1 år sen blev jag osams med 4 polare. En av dem, X kan vi kalla han, var min kanske bästa vän jag någonsin haft i mitt liv. Han var helt underbar och skön (låter kanske lita bögigt?). Började umgås i början av 8an och sen umgicks vi varje dag tills idag för ett år sen, då jag gick i 1an på gymnasiet. Vi började samma linje så i 1an fortsatte vi vara tillsammans fast med två andra ifrån gamla högstadie klassen.

Vi 4 var tillsammans varje dag i skolan under hösten och fram till vi blev osams. Runt julen började en till snubbe umgås med oss, så nu var vi 5st.

Så var jag sjuk en dag så jag missade ett prov. Detta var på en måndag. Jag snackade med läraren och bestämde att jag skulle göra provet om en vecka, alltså nästa måndag. Så jag bestämde mig för att plugga till de provet i helgen som kommer och göra en svenskuppgift fram till helgen.

Så snackar de 4 andra om att dra hem till nån och kolla film på lördagskvällen. Jag säger direkt att jag inte kan, att jag måste plugga och de säger fine, fine.

På lördagskvällen så loggar en av de 4 in på msn och frågar om jag med ut. Jag säger nej, att jag pluggar och vill ta de lungt. Han blir sur, kallar mig svikare m.m. Sen drar han. Jag blir lack på han och sen snackar jag inte med nån av de 4 på hela helgen.

På måndagmorgonen så märker jag direkt att något är fel då jag träffar 2 av dem 4 på tåget. De typ beter sig konstigt. I skolan sen går han som blev lack på mig på msn bara förbi mig utan att säga hej. Jag är sur på dem så jag sätter mig med andra i skolan.

Så bara slutar vi snacka liksom. Vi blir ovänner. Jag typ bryr mig inte så mycket om de först för jag är för arg för att tänka. Men så efter några veckor så börjar jag må skitdåligt. Jag vill bli vän med dem igen men är för lack för de helt enkelt. De blir värre och värre, jag klarar tillslut inte av att gå till skolan pga av att jag inte klarar av att se/träffa någon av dem. Går knappt till skolan på 2 månader men får gå sista veckorna för att inte riskera att få ig.

Jag var så deprimerad denna tid att jag inte klarade av att göra någonting. De vänner jag hade umgicks också med de 4 så de 'övergav' mig och började umgås med de 4. Jag klarade inte av att umgås med de 4 så de var bara att skita i dem.

Jag var nära på att ta livet av mig i början av sommarlovet men en gubbe kom förbi och ja, de hände inget med de.

I slutet av sommarlovet så bestämmer jag mig för att ordna upp detta. Så jag går hem till två av dem 4, bla X, och snackar. När jag kommer hem sen är de chill mellan oss. Så börjar skolan och jag gör sällskap med de 2 till skolan. De andra två är försenade. Väl i skolan går de 2 ut så jag går och sätter mig med andra i klassen och snackar. Sen kommer då de 4 in och sätter sig ensamma vid ett bord. Sen så skiter jag i de, umgås inte med dem längre eller så utan jag umgås med andra i klassen. Men så går några veckor och jag ångrar vad jag gjort. Jag vill återigen ta ett snack med dem 4 men ta de samtidigt med alla 4 då. Men jag klarar de inte, vågar inte.

Så har jag känt under hela skolåret och nu är de påsklov har jag bestämt mig för att banne mig snacka med dem. Eller iallafall med X.
Men nu har halva lovet gått och jag har inte snackat med nån av dem. Jag vet liksom inte hur jag ska snacka med dem.

Jag tänkte mig något följande:

Jag skickar sms eller snackar på msn med X idag och bestämmer att vi ska träffas imorrn. Så träffas vi och jag berättar vad jag känner mm. Jag tror han vill bli polare med mig igen så jag antar att de blir chill mellan oss då. Den andra jag snackade med i somras han jobbar så jag kan inte snacka med han. Så då är de 2 kvar. Så antingen ber jag X ringa dem och be dem komma till han och så snackar jag med dem eller så drar jag och X hem till dem och snackar. Detta är då en ide jag har tänkt på.

Men när ska jag kunna prata med han som jobbar? Han är för mig den som är viktigast att bli vän med, eller han som har 'makten' av dem fyra liksom.

Så vad ska jag göra? För jag vill bli vän med dem igen men vet inte hur jag ska bli vän med dem och jag vill snacka med dem alla fyra innan lovet är över =/

Aja, jag vet inte direkt vad mer jag ska skriva. Har säkert skrivit massa stavfel m.m men hoppas de går bra ändå. Får köra update om jag har glömt något eller så.