Aviseringar
Rensa alla

Vill börja gymma, men vågar inte gå själv


Gajevy
Ämnesstartare

Har länge velat gå till gymmet, gillar känslan av att lyfta vikter, men vågar inte gå till ett nytt okänt gym helt själv. Ska dessutom flytta till en annan stad och känner ingen där.

Ni som kom över rädslan, hur lyckades ni? Vad var det som fick er  tillslut att bara göra det? Blev ni introducerad till gymmet av någon?


   
Citera
Haien

Blev intresserad för att många kompisar började gymma. Jag började kolla på youtubevideor om träning och testade till slut actics gratisvecka som sen ledde till att jag började gymma gratis på ett gym min skola gav ut biljetter till.


   
SvaraCitera

Förstår precis hur du känner. Jag själv har precis börjat gå till gymmet igen efter att ha tränat hemifrån i några månader, och att gå till vikt-rummet samt hörnan med skivstänger där alla biffiga typer håller till är inte det lättaste. Kände de första gångerna grov social ångest och känslan av att alla kollade och kunde se hur orutinerad jag var. Försökte senast igår att lyfta, men kände mig inte helt redo än. Men jag gick dit och kände efter, vilket ändå är ett framsteg för mig. Så småningom kommer det bli lättare, det gäller att ta saker i sin egen takt.
Har alltså ännu inte själv kommit över min rädsla, men en sak som har lättat lite på den är musik eller något som får mig att fokusera på mitt eget. Lär också börja gymma med en vän framöver, särskilt om jag ska lyfta då det är mycket lättare och roligare tillsammans vare sig man är rutinerad eller ej. Förstår att det kanske är ett alternativ för dig än eftersom du ska flytta, men mitt första tips har ändå för mig gjort stor positiv skillnad för min upplevelse på gymmet. 
Hoppas jag var till hjälp, och lycka till!  


   
SvaraCitera

Min upplevelse är att andra som är där och gymmar hjälper gärna till att spot:a eller ge feedback om ens form osv. Antar jag försöker säga att du har inget att oroa dig över egnetligen.

Lycka till!


   
SvaraCitera
Gajevy
Ämnesstartare

Om jag bara lyckades komma över rädslan jag har så vet jag att jag kommer lätt gå över till "struntar i dem andra, fokuserar bara på mig" -tänket. Måste bara VÅGA gå dit någon gång för att få en överblick av stället och sen blir det lättare.

Antar att det inte är många här som känner till Rimbo som också gymmar där Galen


   
SvaraCitera

Detta är något som jag haft mycket "problem" med! I mitt fall insåg jag att det svåraste steget var det första, och ibland var det steget upp från datorn bara! Minns en gång jag antingen kunde gå till gymmet eller stanna hemma, så fort jag bara satte mig ner i min fåtölj så visste jag att jag inte skulle gå till gymmet alls den dagen :)))

Mitt tips från denna lärdom är: Kolla upp i förväg vad du vill träna på youtube. Var ombytt till gymkläder så fort du kan(!!!) I mitt fall är det direkt när jag vaknar. 
Att gå till gymmet är sällan det svåra för mig, utan det är stegen innan gymmet 

Fortsätt kämpa, tyvärr är teknologin inte där än att vi kan önska oss fram vår drömkropp 🙁 


   
SvaraCitera

Gå på nåt gym som Friskis och Svettis till exempel, mycket äldre där som verkligen inte bryr sig


   
SvaraCitera

Alla är fett nervösa i början det är inget konstigt. Ingen kommer snea dig eller nåt sånt så länge  du inte gör något jävligt konstigt. När jag var ny var jag mest rädd för att jag var svag och tyckte det var pinsamt att ja inte kunde bänka 50 kg. Ingen bryr sig om du är spinkig/tjock eller hur svag/stark du är så länge du inte gör något konstigt som sagt så är det ingen fara. 
Det är iallafall så jag känner när jag ser folk på gymmet, alla kör sitt egna race, alla har kommit olika långt och alla är där för att bli en bättre version av sig själv.

Jag har gymmat i snart två år och svarar gärna på frågor angående träningsupplägg/kost osv.. 🙂
 


   
SvaraCitera