Forumet - Vill dö men är inte deprimerad

Vill dö men är inte deprimerad

1722 1 40
Jag vill dö mer än något annat. Jag har mina anledningar till det men jag är inte deprimerad. Jag skrattar och har kul typ 24/7. Klart jag är nere ibland men det är ju alla. Jag har försökt ta livet av mig 2 gånger. Kan man vara självmordsbenägen utan att vara deprimerad? Jag tycker att det är konstigt, borde jag inte vara deprimerad? Eller är jag det fast jag inte vet om det? Är det någon som känner samma sak?

Spana också in:

Vill be er vara uppmärksamma på att det är en självmordsbenägen användare som ber om stöd och hjälp i denna tråd. Det är därför väldigt olämpligt att kommentera elaka och nedsättande saker. Har rensat lite grann och vill uppmana er att tänka efter en extra gång innan ni trycker på Skicka-knappen.

/Mod
Precis som NEMI säger så är det fullt möjligt att vara självmordsbenägen utan att vara deprimerad. Är i en liknande situation - jag skrattar, har roligt, träffar kompisar, det går jättebra i skolan osv men jag vill ändå bara dö. Jag vet inte heller varför det är så, men jag vet att det är en känsla som går över och som förhoppningsvis, med tiden, kommer att försvinna.

Vi har en jättebra lista med stödorganisationer man kan vända sig till i stunder då man mår dåligt, kan verkligen rekommendera dig att kika där och ta kontakt med någon av dem när det känns tungt. http://ungdomar.se/forum/thread/hit-kan-du-vaenda-dig-naer-du-behoever-stoed

Zymba: Precis som NEMI säger så är det fullt möjligt att vara självmordsbenägen utan att vara deprimerad. Är i en liknande situation - jag skrattar, har roligt, träffar kompisar, det går jättebra i skolan osv men jag vill ändå bara dö.
Bara för att man på ytan mår bra och allt verkar flyta på betyder det inte att man djupare i själen mår bra. Det kan mycket väl vara en depression som finns i bakgrunden och ställer till det för en själv.

Razor:
Fast, jag förstår inte hur det är möjligt att vilja ta sitt liv om man verkligen mår bra? Har du någon förklaring på det? Jag menar att det trots allt rör sig om en depression även om den sitter djupare dold.
Bara för att man inte är deprimerad så betyder det inte att man mår jättebra.